Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgpremie stijgt in 2016 naar 1200 euro

door Jeanet Woldring

Update - In 2018 is de premie voor de zorgverzekering gemiddeld licht gestegen. Er werd een stijging verwacht van € 6 per maand, maar het ging in de praktijk om een veel kleinere verhoging. 

Zorgverzekeringen vergelijken loont de moeite. Nederlanders zijn volgend jaar gemiddeld 1200 euro per jaar kwijt aan premie voor de basiszorgverzekering. Dat is 36 euro hoger dan in 2015. Verzekerden met een vrijwillig eigen risico zijn gemiddeld 300 euro goedkoper uit. Dit blijkt uit cijfers die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) vandaag bekendmaakt.

Publicatie premies

Zorgverzekeraars hebben dit jaar hun premies later bekend gemaakt dan vorig jaar. Op 12 november was nog maar voor 3% van de verzekerden de premie voor 2016 bekend. Vorig jaar was op 12 november voor 41% van de verzekerden de premie bekend, stelt de Zorgautoriteit. Zorgverzekeraars zijn wettelijk verplicht hun premie op 19 november bekend te maken voor het komende jaar.

Vergelijk de zorgpolissen

Het loont om kritisch te kijken welke zorgverzekering het beste bij je past in 2016. Zo adviseert de NZa en verwijst daarbij naar ConsuWijzer. Dit overheidsorgaan noemt een goede vergelijkingssite een handige manier om snel verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Met maximaal eigen risico 372 euro goedkoper uit

Wat blijkt als we alle verzekeringen vergelijken op Poliswijzer? Van alle zorgverzekeraars biedt ZEKUR.nl de goedkoopste polis. Gewoon ZEKUR Polis kost 1032 euro op jaarbasis. Dat is 178 euro voordeliger dan het gemiddelde bedrag dat je betaalt voor een basisverzekering. Je hebt bij deze zogeheten budgetpolis een beperkte vrije zorgkeuze. Kies je voor meer vrije zorgkeuze dan is de basisverzekering van Ditzo de goedkoopste met 1126 euro, terwijl je bij Anderzorg met maximaal eigen risico het allervoordeligst uit bent voor 828 euro.

Wil jij een jaar gratis zorgverzekering winnen tot € 1200? Vertel ons wat je zou doen met dit geld en maak kans op een gratis zorgverzekering! Bekijk de actie op Facebook

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie.
Volg Jeanet op: Linkedin
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie