Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverzekeraars helpen hun klanten tijdens coronacrisis

door Lesley Anker

Zorgverzekeraars bieden op veel manieren steun in tijden van de coronacrisis. Ze helpen elkaar, zorgverleners en nu ook hun eigen klanten. Verzekerden van een paar grote verzekeraars, zoals Zilveren Kruis en VGZ, die het financieel moeilijk hebben hoeven tijdelijk minder premie te betalen. 

premie.png

Het coronavirus heeft grote financiële gevolgen voor de medische wereld en voor de economie. Ziekenhuizen zijn in deze tijd juist extra belangrijk. Zorgverleners kunnen vanaf 1 mei een voorschot krijgen van zorgverzekeraars. Ook zelfstandige ondernemers of bijvoorbeeld mensen met een baan in de horeca hebben het nu financieel moeilijk. Een aantal zorgverzekeraars schiet daarom hun klanten te hulp.

Uitstel van premie betalen

Zorgverzekeraars kunnen zich voorstellen dat de premie voor mensen waarvan het inkomen flink is gedaald door de coronacrisis even te veel is. Grote verzekeraars geven aan nu makkelijker om te gaan met het maken van betalingsregelingen. Zo bieden Zilveren Kruis en VGZ de mogelijkheid om het betalen van de premie uit te stellen naar een later moment. Ook Univé, de zorgverzekeraar die onder VGZ valt, geeft aan in deze tijd coulanter om te gaan met het treffen van betalingsregelingen. 

Neem contact op met je verzekeraar

Kun je aantonen dat je minder of geen inkomen hebt door de coronacrisis? Neem dan contact op met je verzekeraar en vraag naar de mogelijkheden voor een betalingsregeling. Er zijn bijvoorbeeld ook verzekeraars bij wie je het eigen risico gespreid kunt betalen. 

Toch nog recht op zorgtoeslag

Er zijn nog een paar andere dingen die je kunt doen om de druk op de portemonnee te verlichten. Als je minder inkomsten hebt dan verwacht, heb je misschien toch nog recht op (meer) zorgtoeslag: maximaal € 104 per maand. Dit kun je alsnog aanvragen bij de Belastingdienst.

Wil je besparen op de premie van je zorgverzekering? Soms kun je tussentijds overstappen naar een andere verzekeraar. Iedereen heeft vanaf midden november weer de kans om een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar uit te kiezen.

Deel dit artikel op:

Lesley Anker

Online Productspecialist Verzekeringen
Lesley Anker
Ik ben Lesley, sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorgverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Ik vind het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Dat onze websitebezoeker verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kan vergelijken vind ik het allerbelangrijkst. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie