Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Tussentijds overstappen van zorgverzekering

Ieder jaar opnieuw kun je in november en december een andere zorgverzekering kiezen. In een paar gevallen kun je ook tussentijds overstappen. Wij leggen uit wanneer je tijdens het jaar kunt wisselen van zorgverzekering.

tussentijds-overstappen.png

Wanneer kun je tussentijds overstappen van zorgverzekering?

Zijn één van de onderstaande punten van toepassing op jou? Dan hoef je niet te wachten tot het einde van het jaar met overstappen.

18-jaar-verzekeren-2.png1.    Je wordt 18 jaar

Tot je 18e ben je meeverzekerd op de polis van één van je ouders. Wanneer je 18 wordt, krijg je de mogelijkheid om een andere verzekeraar en zorgpolis te kiezen. De nieuwe verzekeraar zorgt ervoor dat de oude zorgverzekering tussentijds wordt opgezegd. Jouw ouder/ verzorger blijft gewoon verzekerd bij de oude verzekeraar.

Leestip: zo stap je over als je 18 jaar wordt.

2.    Je verandert van baan en werkgeverscollectief

Als je van baan verandert, kun je tussentijds overstappen van de collectieve zorgverzekering van je oude werkgever naar het collectief van je nieuwe werkgever. Heeft je nieuwe werkgever geen collectief? Dan krijg je automatisch de polis van je huidige verzekeraar zonder korting en kun je dus niet tussentijds overstappen naar een andere verzekeraar.

Bespaartip: een collectieve zorgverzekering is niet altijd goedkoper! Vergelijk maar eens met andere zorgverzekeringen.

3.    Je gaat uit elkaar

Stel je voor dat je samenwoont of getrouwd bent en samen met je partner op de polis staat. Maar dan gaan jullie uit elkaar en wil je de zorgpolis niet meer delen. Je hebt recht op een eigen polis en kunt tussentijds overstappen naar een andere zorgverzekeraar als jij de meeverzekerde bent. De hoofdverzekerde, in dit geval je ex-partner, blijft bij de huidige verzekeraar verzekerd. 

4.    Je komt uit het buitenland

Iedereen die in Nederland woont en/of werkt is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering te hebben. Als je weer terug komt uit het buitenland of voor het eerst naar Nederland verhuist, dan heb je dus een Nederlandse zorgverzekering nodig. Ook als je over de grens woont, maar wel in Nederland werkt, ben je dat verplicht.

5.    Je treedt uit militaire dienst 

Tijdens een militair dienstverband ben je verzekerd bij de collectieve verzekering van Defensie. Deze verzekering vervalt automatisch wanneer je uit dienst treedt. Je bent dan verplicht om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten binnen 4 maanden na beëindiging van je dienstverband.

6.    Je zorgverzekeraar verandert de voorwaarden

Zorgverzekeraars mogen elk jaar de voorwaarden van hun aanvullende verzekeringen veranderen. In uitzonderingsgevallen doen ze dit tijdens het kalenderjaar. Is de tussentijdse verandering  niet in jouw voordeel? Dan heb je de keuze om tussentijds over te stappen.

Wil jij tussentijds overstappen van zorgverzekering, maar kom je er niet helemaal uit? Wij helpen je graag. Neem contact op met onze servicedesk

Geactualiseerd: 20-01-2021


Gepubliceerd: dinsdag 3 maart 2020
Geactualiseerd: woensdag 20 januari 2021

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie