Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverzekering 2017: Niets doen kost je poen!

door Juul Dijkhuis Leestijd: 4 minuten

Update: Nederlanders betalen € 100 teveel voor de zorgverzekering

Je zorgverzekering wordt volgend jaar duurder. Tenzij ... je in actie komt. Vergelijken loont namelijk. Niets doen kost je geld!

Premie bijna 3x zoveel 

De meeste zorgpremies zijn nu bekend. De laatste verzekeraars hebben tot vannacht 12 uur de tijd om met hun premies te komen. Eén ding is zeker, de premieverschillen zijn groot. Er valt dus veel geld te besparen. Je kunt blijven zitten waar je zit, maar realiseer je goed 'Niets doen kost je poen.' Wat is nu lekkerder dan 2017 beginnen met een riante besparing?

Op Prinsjesdag werd ons nog een gemiddelde premiestijging voorgespiegeld van € 3,50 per maand. Helaas hebben de politici hun huiswerk niet goed gedaan. De gemiddelde verhoging valt bijna 3 keer zo hoog uit. Kan gebeuren en niets meer aan te veranderen! Dan moet je zelf maar een manier zoeken om de maandlasten te drukken. Lastig is het niet. Ik kan je helpen.

Premieverschillen zijn groot

Alle verzekeraars bieden de basisverzekering aan. De dekking is overal hetzelfde, maar de premie niet. De duurste zorgverzekeraar vraagt tientallen euro’s meer dan de goedkoopste verzekeraar. Het verschil kan ik niet eenvoudig uitleggen, maar je hebt ook niets aan een uitleg. Het gaat jou erom wat je per maand verschuldigd bent. Heb jij naast de basisverzekering ook nog een aanvullende verzekering nodig? Nog een extra reden om jouw zorgverzekering te vergelijken.

Waarom kost niets doen poen?

In de laatste twee maanden van 2016 krijg je de nieuwe zorgverzekering thuisgestuurd. Je hoeft niets te doen, want de zorgverzekering wordt automatisch verlengd. Jouw verzekeraar hoopt er ook op dat je niets doet. Ze vragen geen actie van jou, maar jouw portemonnee schreeuwt wel om actie. Want de nieuwe zorgverzekering gaat je waarschijnlijk meer dan € 100 extra kosten in 2017. Door over te stappen kun je dit geld (deels) in de zak houden. Hoe pak je dat aan?

Wat heb je nodig aan zorg?

Belangrijk is om het aanbod van verzekeraars niet centraal te stellen, maar juist jouw eigen behoefte aan medische zorg. Als jij en/of je minderjarige kinderen gebruikmaken van orthodontie, moet je verzekering er wel dekking tegen bieden. Bepaal voor jezelf eerst welke dekkingen je belangrijk vindt. Wat moet er echt verzekerd zijn? Hierbij kun je denken aan brillen en contactlenzen, maar ook kraamzorg als er gezinsuitbreiding in de planning staat. Bedenk ook, als je twee keer per jaar naar de tandarts gaat en eigenlijk nooit iets hebt, dat je dan beter geen aanvullende verzekering voor de tandarts kunt afsluiten. Schrijf je wensen voor jezelf op een notitieblokje.

De volgende stap: vergelijken en kiezen

Nu je weet wat je zoekt, ga je vergelijken en kiezen.  Dat is heel eenvoudig op Poliswijzer.nl. Vul  je geboortedatum en postcode in en geef aan of je gezinsleden wilt meeverzekeren. Met de filters kun je je specifieke voorkeuren aangeven qua dekking, zorgkeuze, zorgverleners, aanvullende verzekering etc.

Na een aanpassing van jouw wensen worden de resultaten razendsnel gewijzigd. Heb je alles ingevuld? Het vergelijken kan beginnen! De zorgverzekering die op nummer 1 staat sluit het beste aan op jouw wensen.

Vergelijk zorgverzekeringen met je huidige verzekering

Maar wat is het verschil met jouw huidige zorgverzekering? Daar is ook over nagedacht. Je kunt op Poliswijzer.nl jouw huidige zorgverzekering vergelijken met de zoekresultaten. Op de website staat de optie “Vergelijken met huidige verzekering”. Selecteer hier jouw zorgverzekering en het vergelijken met jouw zorgverzekering kan beginnen.

Stap vóór 1 januari over naar een andere zorgverzekeraar. Je zorgverzekering opzeggen hoeft niet. Dat gaat de nieuwe verzekeraar voor jou regelen. Ook als je huidige zorgverzekering slechts een paar euro duurder wordt, kunnen de voorwaarden verslechterd zijn. Kom dus ook daarom in actie!

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie