Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekering met fysiotherapie, maar wel de goedkoopste polis

door Tony Duchenne 2 reacties Leestijd: 3 minuten

Voor fysiotherapie heb je normaal gesproken een aanvullende zorgverzekering nodig. Welke zorgverzekering is goedkoop in 2020 als je ook dekking voor fysiotherapie nodig hebt?

zorg-fysiotherapie.jpg

Met schouder- of nekklachten ga je niet gelijk naar de fysiotherapeut. Mogelijk heb je op de tocht gestaan of bepaalde spieren overbelast. Als je pijn blijft, moet er toch een keer iets gebeuren. Niet alles gaat immers vanzelf over. De eerste logische stap is naar de huisarts. Grote kans dat je met dit soort klachten eerst weer naar huis wordt gestuurd met een paracetamolletje. Als de huisarts de klachten serieuzer inschat, kan fysiotherapie het advies zijn. Goed om te weten: in de meeste gevallen heb je geen verwijsbrief nodig om naar een therapeut te gaan.

Wordt fysiotherapie voor volwassenen vanuit de basisverzekering vergoed?

Nee, voor gezonde mensen wordt fysiotherapie niet vergoed uit de basisverzekering. Voor mensen met een chronische aandoening worden fysiotherapiebehandelingen vanaf de 21e behandeling uit de basisverzekering vergoed. De eerste 20 behandelingen per aandoening betaal je dan zelf. Wil je dekking voor reguliere fysiotherapie? Dan heb je een aanvullende zorgverzekering nodig. 

Hoeveel behandelingen moet je meeverzekeren?

Ben je gezond en doe je niet aan risicovolle sporten, dan heb je helemaal geen fysiotherapie nodig. Heb je een grotere kans op sportblessures dan is een aanvullende verzekering voor fysiotherapie het overwegen waard. Met een sportblessure heb je waarschijnlijk voldoende aan 6 behandelingen. Bij hevige klachten kunnen meer behandelingen nodig zijn. Maar heb je nu geen hevige klachten en weet je niet wat 2020 gaat bieden? Verzeker je dan niet voor 24 of 36 behandelingen. Waarschijnlijk spek je daar alleen maar de verzekeraar mee.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen met 6 behandelingen voor fysiotherapie

Zilveren Kruis Ziezo ZieZo Selectief + ZieZo Aanvullend 1 € 111,50
Ditzo Goede Keuze  + ZorgBewust € 113,85
Univé Univé Zorg Select + Fysio 9 € 115,45
Bewuzt Basis + Bewuzt Fysio Goed € 115,70
CZ Direct Basis + Aanvullend 3 € 115,75


Heb je onvoldoende aan 6 behandelingen en heb je minstens één keer per maand fysiotherapie nodig? Ga dan voor 12 behandelingen. Ook hiervoor hebben wij een Top 5 met goedkoopste zorgverzekeringen samengesteld.


Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen met 12 behandelingen voor fysiotherapie

De Friesland Zelf Bewust Polis + AV Standaard € 126,00
FBTO Basis + Module Spieren & Gewrichten € 127,70
IZZ (VGZ) Basis + Zorg voor de Zorg € 128,40
Hema Basis + Aanvullend 2 € 129,00
Univé Univé Zorg Select + Aanvullend Beter € 131,90


En onbeperkt fysiotherapie meeverzekeren uit voorzorg?

Uit voorzorg kun je onbeperkt fysiotherapie meeverzekeren, maar daarmee ben je erg duur uit. Voor een basisverzekering plus een aanvullende zorgverzekering met 24 behandelingen betaal je minimaal € 145,58 per maand. Je betaalt dus meer dan € 30 per maand extra voor iets waarvan je niet zeker weet of je het wel nodig hebt. Bespaar je geld liever en betaal pas als je de extra behandelingen fysiotherapie echt nodig hebt. Verzeker dus vooral wat je denkt nodig te hebben, maar maak het niet te gek! 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 28 oktober 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner Verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Reacties (2)

Geplaatst door: Poliswijzer.nl ()

De verzekeraars zijn nog bezig met het contracteren van ziekenhuizen. In de afgelopen jaren heeft Univé binnen de Univé Zorg Select alle ziekenhuizen gecontracteerd. Op dit moment staat de status van 2019 nog op Poliswijzer.nl. Zodra de contracten grotendeels rond zijn, passen we het aan. Onder het percentage van de contractering staat nu een stippellijn. Als je hier met de cursor op gaat staan komt de tekst over de contractering in beeld.

Geplaatst door: W Holtman-van Dijken ()

Bij het bekijken van de mogelijkheden voor een basisverzekering, krijg ik als ik aangeef 100% vrije ziekenhuiskeuze te willen, als uitslag Univé
Natura met 100% voor ziekenhuizen.
Er wordt niet bij vermeld, dat deze 100% alleen geldt voor gecontracteerde ziekenhuizen in de omgeving, en dus niet voor alle ziekenhuizen.
Dit schept verwarring.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie