Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

De beste zorgverzekering voor ouderen in 2024

Als senior heb je andere verwachtingen van je zorgverzekering dan jongeren die bijvoorbeeld weinig tot geen zorg nodig hebben of een ruime vergoeding voor een bevalling in het ziekenhuis willen verzekeren. Welke zorgverzekering voor ouderen met een uitgebreide aanvullende zorgverzekering moet je kiezen?

Ga snel naar:

zorgverzekering voor ouderen in 2024

Sommige verzekeraars hebben speciale aanvullende verzekeringspakketten voor mensen met een specifieke zorgbehoefte en voor ouderen, maar zijn deze verzekeringen ook een verstandige keuze? Je kunt de beste medische zorg namelijk ook verzekeren zonder een torenhoge premie. Wist je dat je aanvullende verzekeringen zonder een medische selectie kunt vergelijken? Onze gediplomeerde adviseurs helpen jou daar graag bij.

Ook met veel medische zorg kun je overstappen

Heb je een chronische ziekte of heb je veel fysiotherapie nodig? Ook jij hoeft niet trouw te blijven aan je dure verzekeraar. Je nieuwe zorgverzekering kan een ruimere vergoeding geven tegen een lagere premie per jaar. De verschillen in premies voor de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen zijn groot. 

Voordelige basisverzekeringen die alle ziekenhuizen in Nederland dekken

De basisverzekering dekt de meest noodzakelijke en dure zorg en de inhoud is bij alle zorgverzekeraars gelijk. Wel is de vergoeding van planbare zorg in het ziekenhuis afhankelijk van de ziekenhuizen waar jouw zorgverzekeraar afspraken mee heeft. Gelukkig zijn er genoeg voordelige basisverzekeringen waarbij alle ziekenhuizen in Nederland zijn gedekt. Dan hoef je nooit bang te zijn dat je een gedeelte van de rekening zelf moet betalen. Dit zijn de 3 goedkoopste.

Zorgverzekeraar Maandpremie
€ 131,95
/zorgverzekeraars/vinkvink € 132,90
logo-de-friesland-0.jpg € 136,95

Soms is het verstandig om naast de basisverzekering een aanvullende zorgverzekering te nemen om kosten te financieren die niet onder de basisverzekering vallen. Hierin is bijvoorbeeld fysiotherapie verzekerd.

Voordelige zorgverzekering met aanvullende dekking

Je weet nu waarschijnlijk nog niet hoeveel zorg je precies nodig hebt in het komende jaar. Dat is echter nog geen reden om uit voorzorg je voor alles en nog wat te verzekeren. Dat is onnodig geld weggooien. Kijk liever naar voorgaande jaren om in te schatten hoeveel zorg je waarschijnlijk nodig hebt. 

Als we kijken naar wat ouderen in Nederland vaak declareren bij hun zorgverzekeraar zien we dat het daarbij vooral gaat om de kosten voor fysiotherapie en de tandarts Met deze wetenschap hebben we gekeken naar welke zorgverzekeringen een goede dekking bieden voor deze kostensoorten tegen een aantrekkelijke premie. Ook bij deze verzekeringen zijn alle ziekenhuizen in Nederland gedekt. De goedkoopste aanvullende zorgverzekeringen met 75% tot € 250 vergoeding van tandartskosten en 9 fysiotherapiebehandelingen zijn: 

Vergoeding voor hoortoestel en kunstgebit

Heb je geen tandartsverzekering nodig omdat je bijvoorbeeld een kunstgebit hebt? Laat de tandartsverzekering dan achterwege. Hulpmiddelen zoals een hoortoestel en kunstgebit zitten in de basisverzekering. Hier betaal je wel een eigen bijdrage voor Deze eigen bijdrage kun je aanvullend meeverzekeren. Typ in de zoekbalk bij de filters onder aanvullende dekking ‘kunstgebit’ of ‘hoortoestel’ in en kies de hoogte van de vergoeding van de eigen bijdrage. Daarna komen alleen nog de zorgverzekeringen naar voren die dat vergoeden.

Heb je hulp of advies nodig voor een zorgverzekering op maat in jouw persoonlijke situatie? Bel of app ons op 050-2111456 en wij helpen jou met het kiezen van de perfecte zorgverzekering.

Geactualiseerd: donderdag 28 december 2023

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie