Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

ZZP zorgverzekering: zo zit het!

Een goede zorgverzekering is erg belangrijk. Ook voor een ZZP’er. Bij ziekte of een ongeval wil je namelijk de best mogelijke zorg, zodat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. In tegenstelling tot iemand in loondienst, krijg je immers niet doorbetaald als je ziek bent. Poliswijzer.nl helpt je om de zorgverzekering te vinden die het beste bij jou als ZZP’er past. En natuurlijk kun je die ZZP zorgverzekering ook eenvoudig via ons afsluiten.

Zorgverzekeringen-voor-zzpers.jpg

Welke zorgverzekeringen zijn er voor ZZP’ers?

Als ZZP’er moet je net als iedere Nederlander verplicht een basisverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de meest noodzakelijke medische kosten, zoals een bezoek aan de huisarts of een opname in het ziekenhuis. Daarnaast kun je als ZZP’er een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt eventuele extra ziektekosten. In onze vergelijker kun je je wensen aangeven. Zo ben je goed voorbereid als je gaat overstappen.

Zorgverzekeringen met korting voor ZZP’ers

ZZP zorgverzekeringSommige verzekeraars hebben een speciale aanvullende zorgverzekering voor ZZP’ers. Zo’n ZZP zorgverzekering dekt bijvoorbeeld vaak behandelingen door een fysiotherapeut, zodat je snel kunt revalideren als dat nodig is. Ook zijn er diverse collectieve zorgverzekeringen voor ZZP’ers. Die leveren jou korting op de premie op. Jouw gezin kan daar natuurlijk van meeprofiteren. Je kunt op Poliswijzer de voordeligste ZZP zorgverzekering vergelijken en afsluiten. 

Let op: veel mensen met een collectieve verzekering zijn oververzekerd. Ze kiezen namelijk voor een pakket met een aanvullende dekking omdat ze korting krijgen. Dit pakket hadden ze anders misschien niet gekozen. In dat geval ben je voordeliger uit als je kiest voor een 'normale' verzekering met met een beperktere dekking of alleen een basisverzekering. Zo komt het dat een zorgverzekering zonder collectiviteitskorting vaak goedkoper is dan een polis met korting. Dat betekent dat je met dezelfde dekking veel goedkoper uit bent! 

Eigen risico verhogen?

Je verplicht eigen risico is voor 2021 gesteld op € 385. Je kunt er voor kiezen dit te verhogen met een vrijwillig eigen risico. Dit gaat met stappen van € 100 tot een maximum van € 885 (€ 385 + € 500). Door je eigen risico te verhogen, gaat je zorgpremie omlaag. Maar je moet dan wel zelf een hoger bedrag zelf betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt.

Tussentijds overstappen naar een ZZP zorgverzekering

In principe kun je één keer per jaar overstappen van zorgverzekeraar. Raak je je baan kwijt of ga je uit loondienst? Dan wil je misschien een andere zorgverzekering afsluiten. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij jouw verzekeraar, maar die mag je aan je huidige contract houden. Ook als je duurder uit bent omdat een eventuele collectiviteitskorting vervalt. Sommige verzekeraars bieden klanten zoals startende ZZP’ers wel de mogelijkheid om hun verzekering aan te passen of een speciale ZZP zorgverzekering af te sluiten. Meestal moet je wachten tot 1 januari om over te stappen naar een andere zorgverzekering.

Geactualiseerd: 02-09-2020


Gepubliceerd: donderdag 27 november 2014
Geactualiseerd: woensdag 2 september 2020

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie