Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

ZZP zorgverzekering: zo zit het!

Een goede zorgverzekering is erg belangrijk. Ook voor een ZZP’er. Bij ziekte of een ongeval wil je namelijk de best mogelijke zorg, zodat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. In tegenstelling tot iemand in loondienst, krijg je immers niet doorbetaald als je ziek bent. Poliswijzer.nl helpt je om de zorgverzekering te vinden die het beste bij jou als ZZP’er past. En natuurlijk kun je die ZZP zorgverzekering ook eenvoudig via ons afsluiten.

zzp zorgverzekering

Welke zorgverzekeringen zijn er voor ZZP’ers?

Als ZZP’er moet je net als iedere Nederlander verplicht een basisverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de meest noodzakelijke medische kosten, zoals een bezoek aan de huisarts of een opname in het ziekenhuis. Daarnaast kun je als ZZP’er een aanvullende verzekering afsluiten. Deze zorgverzekering dekt eventuele extra zorgkosten, zoals fysiotherapie en de kosten van de tandarts. In onze vergelijker kun je je wensen aangeven. Zo ben je goed voorbereid als je overstapt.

Zorgverzekeringen met korting voor ZZP’ers

Sommige verzekeraars hebben een speciale aanvullende zorgverzekering voor ZZP’ers. Zo’n ZZP zorgverzekering dekt bijvoorbeeld vaak behandelingen door een fysiotherapeut, zodat je snel kunt revalideren als dat nodig is. Ook zijn er diverse collectieve zorgverzekeringen voor ZZP’ers. Die leveren jou korting op de premie op. Jouw gezin kan daar natuurlijk van meeprofiteren. Je kunt op Poliswijzer de voordeligste ZZP zorgverzekering vergelijken en afsluiten. 

Let op: veel mensen met een collectieve verzekering zijn oververzekerd. Ze kiezen namelijk voor een pakket met een aanvullende dekking omdat ze korting krijgen. Dit pakket hadden ze anders misschien niet gekozen. In dat geval ben je voordeliger uit als je kiest voor een 'normale' verzekering met een beperktere dekking of alleen een basisverzekering. Zo komt het dat een zorgverzekering zonder collectiviteitskorting vaak goedkoper is dan een polis met korting. Dat betekent dat je met dezelfde dekking veel goedkoper uit bent! 

Eigen risico verhogen?

Je verplicht eigen risico is voor 2022 gesteld op € 385. Je kunt er voor kiezen dit te verhogen met een vrijwillig eigen risico. Dit gaat met stappen van € 100 tot een maximum van € 885 (€ 385 + € 500). Door je eigen risico te verhogen, gaat je zorgpremie omlaag. Maar je moet dan wel zelf een hoger bedrag zelf betalen als je zorg uit de basisverzekering gebruikt.

Tussentijds overstappen naar een ZZP zorgverzekering

In principe kun je één keer per jaar overstappen van zorgverzekeraar. Raak je je baan kwijt of ga je uit loondienst? Dan wil je misschien een andere zorgverzekering afsluiten. Je kunt hiervoor een verzoek indienen bij jouw verzekeraar, maar die mag je aan je huidige contract houden. Ook als je duurder uit bent omdat een eventuele collectiviteitskorting vervalt. Sommige verzekeraars bieden klanten zoals startende ZZP’ers wel de mogelijkheid om hun verzekering aan te passen of een speciale ZZP zorgverzekering af te sluiten. Meestal moet je wachten tot 1 januari om over te stappen naar een andere zorgverzekering.


Geactualiseerd: maandag 20 december 2021

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie