Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Een ZZP zorgverzekering afsluiten: waarom zo belangrijk?

Snel weer aan de slag bij gezondheidsproblemen en daarnaast mogelijk korting op de zorgpremie. Een goede zorgverzekering is erg belangrijk. Zeker voor een ZZP’er. Bij ziekte of een ongeval wil je namelijk de best mogelijke zorg, zodat je zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. 

In tegenstelling tot een werknemer in loondienst krijg je niet doorbetaald als je ziek bent. Poliswijzer.nl helpt je om de zorgverzekering te vinden die het beste bij jou als ZZP’er past. En natuurlijk kun je de ZZP zorgverzekering ook eenvoudig via ons afsluiten.

Inhoudsopagave:

zzp zorgverzekering

Welke zorgverzekeringen zijn er voor ZZP’ers?

Net als voor iedere andere Nederlander is het verplicht om als ZZP’er een basisverzekering af te sluiten. Deze zorgverzekering dekt de meest noodzakelijke en dure medische kosten, zoals een bezoek aan de huisarts of een behandeling in het ziekenhuis. 

Daarnaast kun je als ZZP’er aanvullende dekkingen afsluiten. Deze aanvullende zorgverzekering dekt eventuele extra zorgkosten, zoals fysiotherapie en de kosten van de tandarts. In onze vergelijker kun je al je zorgwensen aangeven. Zo ben je goed voorbereid als je overstapt.

Zorgverzekering ZZP’ers met korting

Sommige zorgverzekeraars hebben een speciale aanvullende verzekering voor ZZP’ers. Zo’n ZZP zorgverzekering dekt bijvoorbeeld extra behandelingen door een fysiotherapeut, zodat je snel kunt revalideren als dat nodig is. Ook zijn er diverse collectieve zorgverzekeringen voor ZZP’ers. Die leveren jou korting op de premie op. Jouw gezin kan daar natuurlijk van meeprofiteren. Je kunt op Poliswijzer.nl de voordeligste ZZP zorgverzekering vergelijken en afsluiten. 

Let op: veel mensen met een collectieve verzekering zijn oververzekerd. Ze kiezen namelijk voor een pakket met een aanvullende zorgverzekering omdat ze korting krijgen. Dit pakket hadden ze anders misschien niet gekozen. In dat geval ben je voordeliger uit als je kiest voor een 'normale' verzekering met een beperkte inhoud of alleen een basisverzekering. 

Zo zien we vaak dat een zorgverzekering zonder collectiviteitskorting goedkoper is dan een zorgpolis met korting. Dat betekent dat je met dezelfde dekking toch goedkoper uit bent. Aanvullende verzekeringen kies je alleen als je ze nodig hebt.

De collectieve korting op de basiszorgverzekering is per 2023 vervallen. De collectieve zorgverzekering mag nog steeds korting bevatten, maar alleen voor de aanvullende zorgverzekering.

Eigen risico verhogen?

Het verplicht eigen risico is door de overheid voor 2023 gesteld op € 385. Je kunt er voor kiezen dit te verhogen met een vrijwillig eigen risico. Dit kan in stappen van € 100 tot een maximum van € 885 (€ 385 + € 500). 

Door je eigen risico te verhogen, betaal je meer als je zorgkosten maakt. Daar staat tegenover dat je premie omlaag gaat. Op de aanvullende verzekering heeft een hoger eigen risico geen effect. Je betaalt alleen eigen risico over zorg uit de basisverzekering nooit over zorg uit een aanvullende zorgverzekering. 

premie-overheid-vs-werkelijkheid-v2-blog.png

Tussentijds overstappen naar een ZZP zorgverzekering

In principe kun je één keer per jaar, op 1 januari, overstappen van zorgverzekeraar. Raak je je baan kwijt of ga je uit loondienst? Dan wil je misschien een andere zorgverzekering afsluiten, maar zzp’ers hebben deze mogelijkheid niet. Meestal moet je wachten tot 1 januari om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Sta je als medeverzekerde op de polis bij je partner? Door het uit elkaar gaan kun je ook switchen van zorgverzekering.

Ben je benieuwd of je teveel betaalt voor je huidige zorgverzekering? Zet jouw huidige zorgverzekering in de vergelijker en je ziet in één oogopslag wat de verschillen in dekking en premie zijn. De zorgverzekering vergelijken loont. Ga naar Poliswijzer.nl en ervaar wat wij bedoelen. Goed verzekerd zijn hoeft niet duur te zijn.


Geactualiseerd: donderdag 13 oktober 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Product Owner verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie