Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Vergoeding fysiotherapie

 • Kinderen en jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste negen behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed. Zijn de klachten hierna niet over? Dan dekt de basiszorgverzekering de vergoeding van nog negen fysiotherapiebehandelingen. Wie jonger is dan 18 jaar en een chronische ziekte heeft, krijgt alle behandelingen vergoed. Voorwaarde is wel dat de ziekte op de lijst met chronische aandoeningen staat. Er geldt in alle gevallen géén eigen risico.

 • Wie ouder is dan 18 krijgt geen vergoeding voor fysiotherapie uit de basisverzekering. Alleen voor chronisch zieken geldt een uitzondering. Zij krijgen vanaf de 21e behandeling een vergoeding voor fysiotherapie uit de basiszorgverzekering. De eerste 20 behandelingen zijn ook voor hen voor eigen rekening. Ook geldt het eigen risico zodra de vergoeding vanuit de basisverzekering komt.

 • Vrijwel alle zorgverzekeraars hebben aanvullende zorgverzekeringen met vergoedingen voor fysiotherapie. Zo’n aanvullende verzekering dekt de kosten van fysiotherapiebehandelingen gedeeltelijk of volledig. Bovendien betaal je geen eigen risico voor fysiotherapie met een vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering. Sluit je een aanvullende verzekering af? Let dan altijd goed op het aantal behandelingen dat vergoed wordt en controleer via Poliswijzer.nl of je terecht kunt bij jouw fysiotherapeut.

 • In de basiszorgverzekering is een beperkte vergoeding voor fysiotherapie opgenomen. Jongeren en chronisch zieken krijgen (een deel van de) kosten voor fysiotherapie vergoed. Andere mensen moeten de fysiotherapeut zelf betalen. Je kunt een aanvullende zorgverzekering afsluiten die een vergoeding voor fysiotherapie bevat.

 • Een aanvullende verzekering dekt medische kosten die niet in het basispakket zitten. Denk bijvoorbeeld aan fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen of een bezoek aan de tandarts. Of het slim is om zo'n verzekering af te sluiten, hangt af van de kosten die je denkt te gaan maken. 

 • Stel je voor dat je door een oude sportblessure af en toe fysiotherapie nodig hebt. Een behandeling kost € 25 per keer. We gaan in het rekenvoorbeeld uit van een aanvullende zorgverzekering van € 15 per maand.

  Premie aanvullende verzekering: 12 maanden x € 15 = € 180. Aantal mogelijke behandelingen: € 180 / € 25 per behandeling = 7,2 behandelingen.

  Als je dus acht keer of vaker naar de fysiotherapeut gaat, kun je beter een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Bijkomend voordeel is dat die verzekering ook andere ziektekosten dekt. Let wel op het maximaal aantal behandelingen of het bedrag dat vergoed wordt voor fysiotherapie. Bij goedkopere aanvullende verzekeringen is dat vaak beperkt.

 • Als je een aanvullende verzekering afsluit, betaal je elke maand premie. Je kunt eenvoudig uitrekenen wat dat per jaar kost. Het is alleen verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten als je meer medische kosten denkt te maken dan je aan premie betaalt. Ben je gezond en kom je slechts incidenteel bij een zorgverlener, dan kun je vaak beter zelf de rekening betalen.

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van zorgverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie