Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

6 Feiten over overstappen van zorgverzekering

door Tony Duchenne Leestijd: 3 minuten

Drie op de vier zorgpolissen worden duurder in 2023. Dit maakt het vergelijken meer dan waard! Heb jij je nieuwe zorgpolis al vergeleken? Vorig jaar stapten 1,1 miljoen Nederlanders over van zorgverzekering. Ook dit jaar zijn al veel mensen overgestapt. Maar hoe werkt overstappen via Poliswijzer nu precies, waar moet je op letten en tot wanneer kun je overstappen? 6 feiten over overstappen op een rij. 

rijksoverheid-ik-regel-mijn-zorg-goed.PNG

1. Je hebt tot en met 31 december de tijd  

Als je vóór 1 januari overstapt naar een nieuwe zorgverzekeraar, zorgt die ervoor dat je oude wordt opgezegd. Zo raak je niet onverzekerd. Let op: overstappen kan tot 1 februari 2023. Maar als je pas in januari een nieuwe zorgverzekeraar uitkiest, dien je vóór 1 januari 2022 zelf de oude op te zeggen. Wacht met overstappen niet tot het laatste moment!

2. Je oude zorgverzekering hoef je niet zelf op te zeggen 

Dat klopt. Overstappen van zorgverzekering lijkt misschien veel gedoe. Niets is minder waar. Net als je gewend bent bij het overstappen van energieleverancier wordt het voor je geregeld. Wel zo handig. Je bent dus nooit dubbel verzekerd.

3. Je hebt overal dezelfde basisverzekering 

De inhoud van de basisverzekering is voor iedereen hetzelfde. De overheid beslist ieder jaar wat de inhoud van de basisverzekering wordt. Hieronder valt bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts en ziekenhuiszorg. Maar het kan per basisverzekering verschillen in welk ziekenhuis je terecht kunt. Dit ligt aan de keuzevrijheid van de verzekering. Wil je voor 100% vrije ziekenhuiskeuze hebben? Dat kun je aanvinken in onze vergelijker en Poliswijzer.nl toont razendsnel de 'goedkoopste en beste zorgverzekering' die aan jouw wensen voldoet.

4. Je wordt altijd geaccepteerd voor de basisverzekering 

Voor de basisverzekering geldt een wettelijke acceptatieplicht. Dat betekent dat je bij iedere zorgverzekeraar terecht kunt voor je basisverzekering, ongeacht of je bijvoorbeeld een chronische ziekte hebt. Voor aanvullende verzekeringen mogen verzekeraars wel acceptatievoorwaarden stellen. 

5. Je hebt 14 dagen bedenktijd

Als je je nieuwe zorgverzekering online afsluit, heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Net als in de energiemarkt. Je kunt je nieuwe zorgverzekering dan dus nog annuleren door contact op te nemen met de nieuwe zorgverzekeraar. Die annuleert je verzekering en zorgt ervoor dat je oude verzekering weer hersteld wordt.

Belangrijkste feit....

6. Je zorgverzekering vergelijken op Poliswijzer.nl loont!

Door je huidige polis te vergelijken kun je veel besparen in 2023. Jij geeft op Poliswijzer.nl aan wat je belangrijk vindt om te verzekeren, wij doen de rest voor je. Kom je er niet uit? Dan staan onze onafhankelijke zorgexperts voor je klaar via 050-2111456. Geen wachttijden en ruime openingstijden.

Wacht niet te lang! 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 8 juli 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie