Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Anderzorg zet in op scherpe premie in 2016

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Update - Voor de zorgverzekering 2018 heeft Anderzorg de premie niet verhoogd. Ook in 2018 biedt Anderzorg weer een scherpe premie.

Zorgverzekeraar Anderzorg heeft zojuist haar premies voor 2016 bekendgemaakt. Het internetmerk dat opereert onder de vlag van Menzis houdt de premie gelijk aan 2015 bij een standaard eigen risico en weet de premiestijging bij maximaal eigen risico beperkt te houden tot slechts 36 euro op jaarbasis. Ondanks deze stijging voert Anderzorg met een premie van 69 euro per maand op dit moment het scherpste aanbod van Nederland bij een maximaal eigen risico (885 euro). De premies van de aanvullende en tandverzekeringen dalen of blijven gelijk in 2016.

Premies basisverzekeringen Anderzorg 2016

Zorgverzekering Eigen risico Premie 2016 Premie 2015 Verschil in € Verschil in %

Anderzorg
standaard eigen risico

€ 385,- € 93,- € 93,- - -
Anderzorg
maximaal eigen risico
€ 885,- € 69,- € 66,- + € 3,- + 4,5%

Vergelijk alle verzekeringen van Anderzorg 
 

Aanvullende verzekeringen gelijk of zelfs goedkoper in 2016

De premies van alle aanvullende en tandverzekeringen blijven gelijk in 2016. Anderzorg Budget gaat zelfs van 10,25 naar 9,75 euro per maand. Anderzorg Tand gaat van 17,85 naar 15,95 euro per maand. De module Fysiotherapie 9 gaat van 5 naar 3,95 euro per maand en de module "Tandarts 75% tot 250 euro" gaat van 10,50 naar 9,45 euro per maand. Iedereen betaalt voor de aanvullende verzekeringen dezelfde premie ongeacht zijn of haar leeftijd. Anders selecteert dus niet op gezondheid of leeftijd.

Teruggave reserves

Anderzorg is een coöperatie zonder winstoogmerk en heeft geen aandeelhouders en winstuitkeringen. Als verzekeraar is Anderzorg verplicht om reserves (eigen vermogen) op te bouwen om eventuele tegenslagen in zorgkosten op te vangen. Positieve resultaten die niet nodig zijn voor de reserves geeft Anderzorg weer terug via de premie. Dat doet Anderzorg nu voor de vierde jaar op rij door € 135 per volwassene op jaarbasis van de reserves in te zetten. Daarmee geeft Anderzorg naar eigen zeggen het volledig verwachte resultaat van 2015 terug aan de consument.

Alle premies in premieoverzicht 2016

Een overzicht van alle tot nu toe bekende premies vind je in ons zorgverzekering vergelijken 2016 overzicht. 

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 17 september 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie