Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

De goedkoopste zorgpremie in 2030 tientallen euro’s duurder?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

In de afgelopen jaren is de gemiddelde zorgpremie voor de zorgverzekering gestegen. Een verdere premiestijging lijkt voor de hand liggend gezien de jaarlijks oplopende zorgkosten. Natuurlijk blijven we jou helpen aan de meest geschikte en goedkoopste zorgverzekering. Hoeveel zorgpremie betalen we over 10 jaar? 

informatie-zorgverzekeraar-moet-beter.jpg

Stijgende kosten zorgpremie

Het RIVM verwacht dat de zorgkosten tot 2060 blijven toenemen. Het zou gaan om een stijging van gemiddeld een paar tientjes per jaar. Een interessant feitje: het onderzoek is verricht vóór het uitbreken van het coronavirus. Het is nog maar de vraag wat de invloed van de pandemie zal zijn op de hoogte van de medische kosten in de komende jaren. Maar we voorspellen dat dit niet veel goeds zal zijn.

Ziekenhuiszorg de boosdoener

Het meeste geld zal naar ziekenhuiszorg gaan, namelijk € 96 miljard over tientallen jaren. De uitgaven voor de geestelijke gezondheidszorg zullen vijf keer zoveel zijn in vergelijking met de kosten van nu. De nieuwste medische snufjes moeten de zorgkosten drukken, maar of dat lukt? 

Premiestijging ligt voor de hand

De ontwikkelingen in de zorg zijn hoofdzakelijk gericht op het vergroten van de kwaliteit van het leven. Er wordt ook gekeken naar besparingen, maar de kwaliteit is prioriteit nummer één. Stappen maken in kwaliteit zullen zeker zorgen voor hogere kosten. De zorgpremie zal deze kosten voor een groot deel moeten dekken, dus kunnen premiestijgingen niet uitblijven.

premie.png

Hoeveel zorgpremie gaan we betalen over 10 jaar?

De zorgverzekering (basisverzekering) kost in 2020 ongeveer € 120 per maand. De goedkoopste is dit jaar € 101,95 en de duurste € 142,95. Wij verwachten dat de verschillen in premies de komende 10 jaren sterk oplopen. Deze trend is namelijk al jaren gaande. Door de verwachte jaarlijkse stijgingen van 2,8% betaal je over 10 jaar tientallen euro’s per maand extra.

Vergelijk je rijk

Alle verzekeraars bieden dezelfde basisverzekering aan. Er zit geen verschil in dekking, maar wel in zorgpremie. Een verschil van een paar tientjes per maand is geen uitzondering. Dus vergelijk elk jaar weer je zorgverzekering in november of december. Zo houd je de zorg betaalbaar en beloon je de verzekeraars die de premies laag kunnen houden.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie