Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering

  • De goedkoopste zorgverzekering in 2024 wordt waarschijnlijk weer Zekur. Een zeer groot nadeel van deze basisverzekering is de beperkte vrije ziekenhuiskeuze. Wil je alle ziekenhuizen in Nederland gedekt hebben? Dan voorspellen we VinkVink als de goedkoopste. Als je het eigen risico verhoogt tot € 885, is Univé weer een kanshebber om de goedkoopste zorgverzekering te worden.

  • De overheid heeft bepaald dat de zorgverzekering gemiddeld € 150 kost in 2024. Zorgverzekeraars mogen zelf bepalen welke premie ze in rekening brengen. Hierdoor is het verschil tussen de duurdere en de goedkopere zorgverzekeringen enorm. Je bespaart al snel richting de € 600 in 2024 door over te stappen naar een goedkope zorgverzekering.

  • Als je het verplichte eigen risico verhoogt, krijg je korting op de premie. Je kunt met het verhogen van het eigen risico tot wel € 250 per jaar besparen.

  • Nee, het is een misverstand dat je als collectief verzekerde altijd goedkoper uit bent. Korting op de basisverzekering is niet meer toegestaan. Alleen nog een klein beetje korting op de aanvullende verzekering is mogelijk. Er zijn zorgverzekeringen die zonder een collectiviteit aan te bieden veel goedkoper zijn. Daarom raden we altijd aan om te vergelijken als je een collectieve verzekering hebt. Je zult je verbazen hoeveel zorgverzekeringen een veel goedkopere premie aanbieden.

  • Wat voor jou de goedkoopste aanvullende zorgverzekering is, hangt vooral af van welke zorg je nodig hebt. Een aanvullende verzekering neem je natuurlijk alleen als de te betalen premie opweegt tegen de verwachte kosten. We snappen dat dit lastig zelf te berekenen is. Vaak dekken verzekeringen immers maar een gedeelte van een behandeling. Poliswijzer.nl maakt het je makkelijk en doet de berekeningen voor je zodat je precies weet welke zorgverzekering het beste aansluit bij de te verwachten kosten. Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven welke kosten je verwacht.

  • Het is verstandig om zorgverzekeringen te vergelijken aan de hand van welke zorg je nodig hebt. Wat voor jou de goedkoopste zorgverzekering is, hangt af van je persoonlijke situatie. Vergelijk niet alleen op prijs maar ook op inhoud en kwaliteit.

  • Nee, de kwaliteit van de zorg bij een goedkopere zorgverzekeraar is hetzelfde als bij die van een duurdere verzekeraar. Dit komt omdat de zorg niet door de zorgverzekeraar wordt verleend, maar door de zorgverleners.

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van zorgverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie