Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Flinke toename aantal klachten zorgverzekering

door Tony Duchenne Leestijd: 2 minuten

De Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeringen (SKGZ) heeft in 2015 ruim 2650  klachten over de zorgverzekering gekregen. Dat is zo’n 11% meer dan een jaar eerder. In 2014 lag het aantal klachten nog op 2396. De toename van het aantal klachten is te wijten aan een andere manier van registreren. Dit staat te lezen in het jaarverslag van de stichting. Benieuwd om wat voor klachten het ging? 

Nieuwe klachten erbij

Nieuw in 2015 waren de klachten (273) over het persoonsgebonden budget verpleging en verzorging, dat vanaf 1 januari 2015 voor het eerst onder de dekking van de zorgverzekering viel. Het grootste gedeelte van alle klachten (57%) ging over de vergoeding van zorg. Klachten over het eigen risico en de eigen bijdrage en die over premies en declaraties en zorg gerelateerd aan het buitenland vormden ieder apart 10% van het totaal aantal klachten.

SKGZ.jpg

Ook aantal informatievragen stijgt

Ook in het aantal telefonische- en via mail ontvangen informatievragen is een forse toename te zien. Het aantal schriftelijke aanvragen bleef wel constant.

Iets minder geschillen

Het aantal geschillen daalde licht met 3%. In totaal ontving de geschillencommissie Zorgverzekeringen 502 geschillen, tegenover 518 in 2014. Meer dan de helft van alle geschillen ging over de vergoeding van zorg (51%). 

Eén klacht per 2 maanden

Voor de gemiddelde behandelduur van een klacht had de ombudsman 56 dagen nodig in 2015. Een geschil werd door de Geschillencommissie gemiddeld in 153 dagen beslecht.

Hoge kosten?

Het afhandelen van een klacht kostte in 2015 per klacht 563 euro en een geschil kostte 1847 euro. Het beantwoorden van een informatievraag kostte 21 euro.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 1 september 2022

Tony Duchenne
Tony Duchenne Gediplomeerd expert in verzekeringen

Als Product Owner verzekeringen ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vergelijken op Poliswijzer.nl. Belangrijk voor mij hierbij is de vertaalslag, zodat jij als bezoeker eenvoudig uitgelegd krijgt waar het bij verzekeringen allemaal om gaat. Te vaak hoor ik geluiden als ‘we zien door de bomen het bos niet meer’. Mijn missie is dan ook duidelijkheid en eenvoud te brengen in de wirwar aan polissen. Daarnaast ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg- en Schadeverzekeringen zodat ik jou deskundig kan adviseren welke verzekering, naast een lage maandpremie, ook nog goede voorwaarden heeft.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie