Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering 2017

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Verzekeraars hebben de premie voor de zorgverzekering voor 2017 bekendgemaakt. Vrijwel alle zorgverzekeringen zijn duurder geworden, maar in de omvang van de verhogingen zitten wel grote verschillen.

Sommige verzekeraars hebben de schade beperkt gehouden met een verhoging van 2 euro per maand, anderen hebben de premie verhoogd met meer dan 10 euro. Het resultaat? Een grote verschuiving in de Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen.

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen

Zorgverzekeraars hebben tot het laatste moment gewacht om de zorgpremie voor 2017 bekend te maken. Het doel was om de goedkoopste zorgverzekering aan te bieden. Dit is de Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen:

Top 5 zorgverzekeringen met een eigen risico van 385 euro

Zekur.gif Gewoon ZEKUR Polis € 92,00
ziezo-van-zilveren-kruis (100).gif Ziezo Selectief € 93,95
besured 100.gif Ruime Keuze € 96,90
promovendum 100.gif Ruime Keuze € 97,90
unive 100.gif Univé Zorg Select € 98,75

Is de goedkoopste zorgverzekering voor 2017 de beste keuze?

Je kunt kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook de beste keuze is. Voor de zorgverzekering is het vooral belangrijk om de dekking goed af te stemmen op jouw zorgbehoefte. De goedkoopste verzekeraars Zekur en Ziezo hebben niet met alle zorgverleners een contract afgesloten. Dit beperkt jou in de keuzevrijheid. Ga je naar een niet gecontracteerde zorgverlener? Dan komt de nota deels voor jouw rekening. Dit geldt overigens niet voor spoedeisende hulp.

Jouw keuzes: zorgverleners en vergoedingen

Het basispakket vergoedt de meest gebruikelijke zorg, zoals geneeskundige zorg in het ziekenhuis, bezoek/behandeling bij de huisarts en geneesmiddelen. De vergoedingen uit het basispakket worden gedekt uit de door de overheid verplichte basisverzekering.

Ruimere dekking?

Wil jij een ruimere dekking dan de basisverzekering en wil je tandartskosten voor volwassenen of fysiotherapie bijvoorbeeld ook vergoed krijgen? Dan zul je een aanvullende verzekering moeten meenemen in onze zorgvergelijker op Poliswijzer. Een belangrijke tip: bedenk wat je in 2017 ongeveer nodig denkt te hebben en of het echt noodzakelijk is je hiervoor aanvullend te verzekeren. Zo niet, dan kun je beter wat opzij leggen, mocht je toch onverwacht fysiotherapie of iets anders nodig hebben. 

Houd het simpel

Ook de aanvullende verzekeringen kun je simpel vergelijken op Poliswijzer.nl. Vul in voor welke zorgkosten je vergoeding wilt en jouw voordeligste zorgverzekering voor 2017 rolt er automatisch uit.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie