Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering 2017 – maximaal eigen risico

door Juul Dijkhuis Leestijd: 4 minuten

Update: Wist je dat je met een maximaal eigen risico zelfs geld kan verdienen op je zorgverzekering? Klik hier voor meer informatie.

Ben je gezond en wil je geld besparen op je zorgverzekering? Als je jaarlijks geen of weinig zorgkosten maakt, kun je een extra eigen risico van maximaal € 500 overwegen. Het levert je op jaarbasis een premiekorting van ongeveer € 250 op. Wat zijn de goedkoopste zorgverzekeringen voor 2017 met maximaal eigen risico? 

De premie voor de zorgverzekering wordt volgend jaar sterk verhoogd. Maar de verschillen tussen de zorgverzekeraars zijn groot. Daar kun je van profiteren. Jij kunt de beste en goedkoopste zorgverzekering selecteren. Je kunt de premie nog verder verlagen door je verplicht eigen risico van € 385 vrijwillig te verhogen. Het gaat om een vrijwillig eigen risico van 100 tot maximaal 500 euro.

Forse premiekorting

Kies je voor een maximaal eigen risico, dan krijg je van je zorgverzekeraar korting op je zorgpremie. Deze korting is ongeveer de helft van het vrijwillig risico dat je kiest. Verhoog je dit met € 500, dan levert dit op jaarbasis een korting van ongeveer € 250 op.

Een hoog vrijwillig eigen risico blijft een gok. Kies je voor een vrijwillig risico van € 500 en krijg je een ongeluk, dan kun je het bedrag van € 885 in één keer op tafel leggen. Gelukkig kun je met de meeste zorgverzekeraars ook een betalingsregeling treffen. Daarnaast zou je het bedrag op voorhand alvast apart kunnen leggen.

Wanneer kiezen voor een extra eigen risico?

Om hierin een goede keuze te kunnen maken moet je inzicht hebben in hoeveel medische kosten je voorgaande jaren hebt gemaakt. Het gaat hierbij alleen om medische kosten waar het eigen risico voor geldt. De kosten voor een consult bij je huisarts gaan niet ten laste van het eigen risico. Een behandeling in het ziekenhuis juist wel. Maar hoe kom je er nu achter wat jouw claimgedrag in de afgelopen jaren is geweest? Dit kun je opvragen bij je zorgverzekeraar. Informeer hoeveel eigen risico je voorgaande jaren hebt betaald. Heb je niets geclaimd, of blijft het eigen risico onder de verplichte 385 euro? Dan kan een verhoogd eigen risico van 500 euro een mooie manier zijn om je maandpremie voor je zorgverzekering in 2017 fors te verlagen.

De goedkoopste zorgverzekering 2017 met maximaal eigen risico

De 5 goedkoopste zorgverzekeringen met een eigen risico van 885 euro hebben wij voor jou geselecteerd. Het gaat om de standaard 385 euro die voor alle basisverzekeringen gelden + 500 euro vrijwillig eigen risico.

Verzekeraar Naam verzekering Premie per maand
ziezo van zilveren kruis ZieZo Selectief € 71,95
Zekur Gewoon ZEKUR Polis € 77
de-friesland-zorgverzekeraar Zelf Bewust Polis € 77,95
Anderzorg Natura Basis € 78
ditzo Combinatiepolis € 78,45

Is de goedkoopste zorgverzekering de beste keuze?

Het zijn aantrekkelijke maandpremies als je het vergelijkt met de zorgverzekeringen zonder een extra eigen risico. Toch hebben deze verzekeringen wel nadelen waar je rekening mee moet houden. Je hebt eerdere jaren misschien geen hoge zorgkosten gemaakt, maar volgend jaar kan een ander verhaal zijn. Houd € 885 achter de hand voor het geval je toch hoge kosten maakt. Let ook op de beperkte keuzevrijheid in deze zorgverzekeringen.

Is jouw ziekenhuis gecontracteerd?

De goedkoopste zorgverzekeringen zijn zogenaamde naturapolissen of combinatiepolissen. Voor de zorgverlening in deze verzekeringen hebben verzekeraars contracten gesloten met zorgverleners. Ga je naar een zorgverlener die niet gecontracteerd is? Dan betaalt de zorgverzekeraar de nota maar gedeeltelijk. Het resterende bedrag moet je zelf betalen. De goedkoopste zorgverzekering kun je kiezen, maar kijk vooraf wel na of de verzekeraar contacten heeft met de zorgverleners waar jij altijd heen gaat. In de Zorgvergelijker kun je nagaan welke verzekeraars contracten heeft met jouw zorgverleners. Hetzelfde geldt overigens ook voor andere zorgverleners, zoals apotheken, fysiotherapeuten en verloskundigen.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 29 september 2017

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie