Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Goedkoopste zorgverzekering 2018

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

De Zorgverzekeraars hebben de premies voor 2018 bekend gemaakt. Gemiddeld zijn de premies voor de basisverzekering gestegen, maar de verschillen zijn groot. Wij hebben de goedkoopste zorgverzekeringen op een rij gezet.

De basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk qua dekking, maar vooral in de premies die ze in rekening brengen zitten grote verschillen. De goedkoopste en duurste verzekeraar verschillen meer dan € 30 per maand. Je krijgt hetzelfde, maar je betaalt er bijna € 400 meer voor. Zonde dus!

Welke zorgverzekeringen kun je tussen kiezen?

Toch zitten er verschillen in de basisverzekering. Je kunt namelijk de volgende  soorten zorgverzekeringen onderscheiden:

Naturaverzekering – De verzekeraar heeft contracten gesloten met zorgverleners. Voor een volledige vergoeding moet je dus naar deze zorgverleners.
Restitutieverzekering – Je kiest zelf naar welke zorgverlener je gaat zonder dat dit van invloed is op de vergoeding die je ontvangt.
Combinatiepolis – Dit is een combinatie van beide vormen

Hieronder tref je de goedkoopste natura- en restitutieverzekeringen aan. 

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2018 (Naturaverzekeringen)

Zekur.gif Gewoon ZEKUR Polis € 93,85
ziezo-van-zilveren-kruis (100).gif Ziezo Selectief € 96,95
unive 100.gif Univé Zorg Select € 100,95
bewuzt.gif Bewuzt Basisverzekering € 101,35
Anderzorg.gif Natura Basisverzekering € 102,00

Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2018 (Restitutieverzekeringen)

zorgdirect.gif Zorgdirect Basisverzekering € 107,83
ohra 100px.gif OHRA Basisverzekering € 107,95
Zekur.gif Gewoon ZEKUR Vrij € 109,12
fbto.gif FBTO Restitutieverzekering € 109,95
delta lloyd.jpg Zorgverzekering Restitutie € 110,01

Bij de naturaverzekeringen is Salland buiten de top 5 gelaten omdat deze verzekeraar alleen regionaal zorgverzekeringen aanbiedt. UMC staat ook niet in het overzicht van goedkoopste restitutiepolissen omdat  deze gericht is op medewerkers van universitair medische centra. Uiteraard worden alle verzekeraars wel meegenomen in onze zorgvergelijker.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: dinsdag 16 november 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie