Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

In vijf minuten een goedkopere zorgverzekering met dezelfde dekking

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

Veel Nederlanders zijn tevreden met hun huidige zorgverzekering of durven niet over te stappen. Ook als je tevreden bent en bang bent om de verkeerde keuze te maken is er een optie om toch goedkoper uit te zijn: kies voor dezelfde dekking en toch een lagere premie.

zorgverzekering-vergelijken-0-0.png

Met medische zorg neem je geen risico’s. Wat veel mensen niet beseffen is dat de meest noodzakelijke zorg voor het overgrote deel vanuit de basisverzekering komt. Heb je ook een aanvullende zorgverzekering en wil je dezelfde dekking ook in 2020 behouden? Dat kan! In onze vergelijker kun je namelijk ook zoeken naar een zorgverzekering met dezelfde dekking als jouw huidige verzekering. In vier stappen leggen we uit hoe je zo’n vergelijking maakt.

jouw-gegevens.PNG


Stap 1 –  Zet jouw huidige zorgverzekering in de vergelijker

Ga naar Poliswijzer.nl en start de vergelijking. Links onder ‘jouw gegevens’ zie je de blauwe tekst ‘Vergelijken met huidige verzekering’. Klik hierop en je krijgt een keuzeveld waarin je jouw huidige verzekering kunt zoeken. Kies eerst de basisverzekering en daarna de aanvullende verzekeringen. Deze vind je op je huidige polisblad. 

Stap 2 – Kies voor Ja!

Onderaan het veld waarin je de huidige zorgverzekering toevoegt kies je voor ‘Ja, ik wil dezelfde dekking behouden’. Je huidige zorgverzekering is dan de basis van de vergelijking. Klik nu op de blauwe button om verder te gaan: ‘Vergelijk deze verzekering’, en de resultaten worden opgehaald.

Stap 3 – Heb je de aanvullingen echt nodig?

In één oogopslag zie je nu hoeveel je bespaart met een overstap naar een andere zorgverzekering. Uitgaand van het voorbeeld van Zilveren Kruis bespaar je € 13,50 met een overstap naar Univé. Kijk bij de filters onder ‘aanvullende dekking’ wat jouw huidige zorgverzekering dekt. Maak je bijvoorbeeld geen gebruik van fysiotherapie? Zet deze filter dan op nul, en je ziet gelijk wat de besparing is. 

Stap 4 – Sluit de nieuwe zorgverzekering af

De volgende stap is het afsluiten van het alternatief. Sluit de goedkopere zorgverzekering af en de nieuwe verzekeraar zorgt voor het opzeggen van de oude zorgverzekering. Klusje is klaar en je kunt je weer bezig houden met de voorbereidingen op de jaarwisseling!

Het vergelijken en overstappen is dus niet ingewikkeld, appeltje-eitje!

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie