Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Meer voorgeschreven medicijnen opgehaald

door Jeanet Woldring

Voorgeschreven medicijnen worden tegenwoordig vaker opgehaald dan vroeger. Dat blijkt uit het onderzoek naar het mijden van zorg dat minister Schippers heeft uit laten voeren. Het gaat hier alleen om geneesmiddelen die binnen de basisverzekering vergoed worden.

In 2008 werden 34 procent van de voorgeschreven medicijnen niet opgehaald door de patiënt. In 2014 is dat percentage gedaald naar 29 procent. Mensen uit achterstandswijken komen naar voren als groep die vaker voorgeschreven geneesmiddelen niet ophaalt. 
Het is opvallend dat in januari en februari mensen gemiddeld vaker hun geneesmiddelen niet ophalen dan in de rest van het jaar. Mogelijk halen ze aan het begin van het jaar hun geneesmiddelen niet op omdat ze dan hun eigen risico nog niet hebben opgemaakt, stellen de onderzoekers.

Lees ook: Eigen risico geen drempel bij doktersbezoek

Deel dit artikel op:

Gepubliceerd: donderdag 29 oktober 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Jeanet Woldring is als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de eindredactie van de nieuws- en persberichten op Gaslicht.com. Jeanet is gespecialiseerd in alle energiediensten en energieproducten die op Gaslicht.com vergeleken worden, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt. Daarnaast is Jeanet al 20 jaar werkzaam in de energiebranche en heeft daardoor brede kennis opgedaan over de wereld van energie.
Volg Jeanet op: Linkedin
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie