Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Meer voorgeschreven medicijnen opgehaald

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Voorgeschreven medicijnen worden tegenwoordig vaker opgehaald dan vroeger. Dat blijkt uit het onderzoek naar het mijden van zorg dat minister Schippers heeft uit laten voeren. Het gaat hier alleen om geneesmiddelen die binnen de basisverzekering vergoed worden.

In 2008 werden 34 procent van de voorgeschreven medicijnen niet opgehaald door de patiënt. In 2014 is dat percentage gedaald naar 29 procent. Mensen uit achterstandswijken komen naar voren als groep die vaker voorgeschreven geneesmiddelen niet ophaalt. 
Het is opvallend dat in januari en februari mensen gemiddeld vaker hun geneesmiddelen niet ophalen dan in de rest van het jaar. Mogelijk halen ze aan het begin van het jaar hun geneesmiddelen niet op omdat ze dan hun eigen risico nog niet hebben opgemaakt, stellen de onderzoekers.

Lees ook: Eigen risico geen drempel bij doktersbezoek

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 12 september 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie