Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Poliswijzer.nl voorspelt: de goedkoopste zorgverzekeringen 2021

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Net als het kabinet voorspellen wij ook de zorgpremie van volgend jaar. De politiek verwacht een maandelijkse verhoging van € 5,16 gemiddeld genomen over alle zorgverzekeraars. Maar aan gemiddelden heb je niets. Wij voorspellen de premies van de 4 grootste zorgverzekeraars. En als kers op de taart ook direct van de goedkoopste zorgverzekeraars in 2021.  

goedkoopste-zorgverzekeringen-2021.png

Verslaan we ook dit jaar weer het kabinet?

Onze berekening van vorig jaar liet zien dat we met onze data van zorgverzekeringen heel goed de zorgpremie van het aankomende jaar kunnen voorspellen. Slechts twee verzekeraars hebben ons verrast. CZ en VGZ kwamen met verlagingen terwijl wij een kleine verhoging verwacht hadden. Voor de rest zaten we goed in de richting. De vier goedkoopste zorgverzekeringen hebben wij helemaal goed voorspeld, en dat is behoorlijk knap. Bij ZEKUR zaten we er slechts 92 cent naast en bij De Friesland iets meer dan een euro. Ook voor de zorgpremie van 2021 zijn we weer in onze data gedoken. 

tony-quote-85-procent.png

De voorspelling van het kabinet

De voorspelling van het kabinet is makkelijker. Het is een gemiddelde in plaats van een voorspelling per zorgverzekeraar. Zij gaan uit van een gemiddelde stijging van € 62 per jaar per persoon. Door de coronacrisis werd er een sterkere stijging verwacht, maar doordat de reguliere zorg maanden op een laag pitje heeft gestaan denkt de regering dat de financiële schade meevalt. 

tony-quote-laatste-moment.png

Wat gaan de 4 grootste verzekeraars doen?

Wij baseren onze prognoses op onze betrouwbare data, de voorspellingen van het kabinet en het premiebeleid van de verzekeraars zelf. Hierbij grijpen we terug naar de afgelopen 5 jaar. We gaan terug naar 2015 waarin je nog een zorgverzekering kon kiezen onder de € 90 per maand. Overigens was de premie bij de 4 grootste verzekeraars toen al boven de € 100 per maand, behalve bij hun goedkopere prijsvechterslabels. Dit is onze voorspelling van de zorgpremies van de grote 4 in 2021:

grootste-verzekeraars-2021.png
 
Als onze voorspellingen kloppen, betekent dit dat bijvoorbeeld de Basis Zeker van Zilveren Kruis in 5 jaar tijd maar liefst 27% duurder is geworden. Een flinke premieverhoging door de jaren heen.

tony-quote-prijsvechters.png

Wat is de goedkoopste zorgverzekering in 2021?

Als je liever niet teveel betaalt, kun je overstappen naar een verzekeraar die volgend jaar goedkoper is dan je huidige verzekering. Voor de goede orde: we hebben het over de basisverzekering waarvan de dekking bij alle verzekeraars gelijk is. Dus dezelfde vergoedingen, maar je houdt wel veel geld over. Hieronder staan de door ons voorspelde goedkoopste zorgverzekeraars 2021:

voorspelling-goedkoopste-2021.png

De bal ligt nu bij DSW

Verzekeraars hebben tot 12 november de tijd om hun zorgpremie voor 2021 bekend te maken. In de week na Prinsjesdag komt verzekeraar DSW altijd als eerste met de nieuwe zorgpremie van volgend jaar. De premie van DSW is het startpunt waar andere zorgverzekeraars hun premies op baseren Verzekeraars letten namelijk niet alleen op de premie die ze nodig hebben. Ze houden ook rekening met de premie van de concurrentie. Ze willen zich natuurlijk niet uit de markt prijzen. Nu maar hopen dat DSW met een scherpe premie komt.

tony-quote-kijk-om-je-heen-0.png

Mis niets met onze Poliswekker

Wil je een seintje zodra de zorgpremie bij alle verzekeraars bekend is? Meld je dan aan voor de Poliswekker! Door het vergelijken van de zorgverzekeringen zorg je dat je goed en betaalbaar verzekerd bent in 2021.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie