Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Ruim 1,1 miljoen overstappers zorgverzekering voor 2015

Leestijd: 1 minuut

Vektis, het landelijk informatiecentrum van de zorgverzekeraars, heeft de definitieve aantallen overstappers van zorgverzekeringen voor 2015 bekend gemaakt. Na een daling in 2014 ten opzicht van 2013, zijn er in 2015 meer verzekerden overgestapt van zorgverzekeraar.

In 2013 stapte zo’n 7,2% van de bevolking over. Het jaar 2014 liet een forse daling zien, toen stapte 6,5% over op een andere zorgverzekeraar. Voor 2015 komt het percentage overstappers neer op 6,8%, wat een aantal van 1,1 miljoen verzekerden vertegenwoordigd. Begin januari, voor het verstrijken van de definitieve afsluitdatum voor een nieuwe zorgverzekering, werd aangegeven dat het percentage overstappers op 6,5% stond. Dit geeft aan dat er toch nog veel verzekerden waren die nog geen definitieve keuze hadden gemaakt op 31 december, maar toch hun oude verzekering al hadden opgezegd.

Zorgthermometer

In april zal Vektis wederom de Zorgthermometer Verzekerden in Beeld publiceren. Hierin wordt dieper ingegaan op het overstap- en keuzegedrag van verzekerden. Hieruit zal ook blijken of verzekerden in meer of mindere mate hun eigen risico hebben aangepast of een budget-, restitutie- of naturapolis hebben genomen.

Deel dit artikel op:

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie