Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Vergoeding voor revalidatie in Spanje en Duitsland

Dankzij de Europese zorgwetgeving is het voor patiënten mogelijk om zelf te kiezen in welk land van de Europese Unie men behandeld wil worden, mits de kwaliteit gegarandeerd gelijk of hoger is en de totale kosten niet hoger zijn dan in Nederland. Ook heb je goedkeuring nodig van je zorgverzekeraar.

vergoeding revalidatie Spanje

Wachtlijsten knie- en heupoperaties

Steeds meer patiënten houden de wachtlijsten voor knie- en heupoperaties in Nederland voor gezien en gaan voor een behandeling naar het buitenland. Medische ingrepen in een buitenlands ziekenhuis worden tegenwoordig door de meeste zorgverzekeraars volledig vergoed.

Een aantal zorgverzekeraars hebben voor het ondergaan van een knie- of heupoperatie en de revalidatie afspraken gemaakt met ziekenhuizen en verzorghotels in Spanje en Duitsland. Ga in overleg met je verzekeraar als je plannen hebt voor een behandeling in het buitenland.

Op de site van Zorgloket Duitsland kun je zien via welke zorgverzekeraars je voor een behandeling in een Duitse kliniek terecht kunt.

Ziekenhuis Clinica Benidorm heeft contracten met Nederlandse verzekeraars

Hospital Clinica Benidorm (Ziekenhuis Kliniek Benidorm) heeft een speciaal Nederlands Team in het ziekenhuis werken. De artsen spreken Nederlands, en ook het administratief personeel en de verpleegkundigen. Ze hebben ook Nederlandse tolken in dienst in het geval je toch in het ziekenhuis terecht komt voor een behandeling waar niet de Nederlandse medewerkers werken. Ze hebben onder andere contracten met de verzekeraars: Zilveren Kruis, VGZ, ASR en DSW. De Nederlandse overwinteraars maken ook frequent gebruik van dit ziekenhuis. Het Nederlands Team helpt graag bij het boeken van de vluchten naar het ziekenhuis en weer terug naar Nederland. 

Vergoeding revalidatie Spanje

De declaratie voor de kosten van het verblijf in het ziekenhuis en de revalidatie in Spanje worden in de meeste gevallen direct naar de verzekeraar gestuurd. De kosten van het vervoer zijn voor eigen rekening. Voorwaarde van de zorgverzekeraars voor het vergoeden van de kosten van het revalideren is dat een behandeling ook kosteneffectief uitgevoerd kan worden. Voor meer informatie of voor het aanmelden voor een behandeling of revalidatie in Spanje kun je bijvoorbeeld terecht bij de zorgadviseurs van MedicoHelp.

Vergoeding revalidatie Duitsland

In Duitsland worden veel van de operaties uitgevoerd bij het Helios Klinikum in Krefeld. Na een verblijf van ongeveer een week in het ziekenhuis volgt een verblijf in het Helios revalidatiecentrum in Bad Berleburg (zie foto). Hier blijf je ongeveer drie weken. Het ziekenhuis en het bijbehorende revalidatiecentrum werken nauw met elkaar samen. Ook hier worden de kosten voor het verblijf in het ziekenhuis en de revalidatie rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd. De reis van en naar het ziekenhuis in Duitsland betaal je zelf. Het is mogelijk om tegen een extra vergoeding samen met de partner of begeleider te logeren op een tweepersoonskamer in het revalidatiecentrum. Voor de hoogte van deze kosten en overige informatie kun je het beste contact opnemen met de zorgadviseur van je zorgverzekeraar.

Geactualiseerd: maandag 20 december 2021

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie