Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wanneer een second opinion aanvragen

Voor veel mensen is het aanvragen van een second opinion geen gemakkelijke stap. Vaak wordt aangegeven dat men niet goed weet hoe een second opinion precies werkt en of dit wordt vergoed. Sommige mensen vinden het zelfs kwetsend tegenover de behandelend arts om een second opinion aan te vragen. Het is echter altijd een goede reden om een second opinion aan te vragen. Het gaat immers om je gezondheid. En daar kun je beter geen risico in nemen.

blog-poliswijzer-dokter-groot.png

In de volgende gevallen is het raadzaam een second opinion aan te vragen:

  • Wanneer je een keuze moet maken uit verschillende behandelingen.
  • Om te checken of jouw behandelend arts de juiste diagnose heeft gesteld.
  • Als je klachten niet veranderen.
  • Wanneer je twijfelt over de informatie die je van jouw specialist hebt gekregen.
  • Wanneer je twijfelt over de operatie die jouw specialist heeft aanbevolen.
  • Als het jou een vertrouwder gevoel geeft

Vergoeding vanuit de Basisverzekering

Een second opinion wordt altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Houd er wel rekening mee dat een second opinion valt onder je eigen risico en dat alleen de kosten voor het nieuwe diagnose-advies worden vergoed. Als je voortvloeiend uit dat nieuwe advies beslist om een andere behandelmethode of zorgaanbieder te nemen, overleg dan eerst met je zorgverzekeraar om te weten te komen of deze behandeling vergoed wordt uit de basisverzekering en/of aanvullende verzekering.

Verwijzing voor second opinion

De bedoeling van een second opinion is om met een frisse blik te kijken naar de medische informatie. Als je bij je behandelend arts in het ziekenhuis aangeeft dat je een second opinion wilt, zal deze normaal gesproken professioneel op jouw verzoek reageren en je een verwijzing geven. Wil je behandelend arts je deze niet geven? Vraag dan of je huisarts je wil verwijzen.

Second opinion service van Best Doctors

best-doctors-logo.pngEen aantal zorgverzekeraars biedt een extra second opinion service aan; de ‘’Expert Medical Opinion’’ service van Best Doctors. Best Doctors geeft je toegang tot een wereldwijd netwerk van 50.000 medische top experts die je van een juiste diagnose en behandelopties kunnen voorzien. Er zijn geen kosten verbonden aan de service, deze wordt vergoed door de verzekeraar. Best Doctors kan bij bijna iedere medische aandoening helpen. Voor acute zorg is het niet aan te raden, omdat er in dat geval teveel tijd verloren gaat.

De internationaal gerenommeerde specialisten zijn door hun collega artsen verkozen als de beste in hun vakgebied, in een speciaal uitgezette enquête. Het second opinion proces wordt je aangeboden op afstand, waardoor je zelf niet de deur uit hoeft.

Best Doctors werd in 1989 opgericht door twee hoogleraren van de Harvard School of Medicine en in 2007 is deze service geïntroduceerd in Nederland. De volgende zorgverzekeraars bieden de diensten van Best Doctors aan:

  • CZ
  • Nationale Nederlanden
  • Zilveren Kruis (Je moet minimaal de aanvullende zorgverzekering 1 ster hebben)

Geactualiseerd: 16-09-2020


Gepubliceerd: woensdag 21 januari 2015
Geactualiseerd: woensdag 16 september 2020

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie