Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Een second opinion aanvragen: hoe gaat dit in zijn werk?

Het aanvragen van een second opinion is zeer gebruikelijk, vooal voor diagnoses met een grote impact op je leven. Sommige mensen vinden het kwetsend tegenover de behandelend arts om een second opinion aan te vragen. Het is echter altijd een goede reden om een second opinion aan te vragen. Het gaat namelijk om je gezondheid. En daar kun je beter geen risico mee lopen.

Een second opinion aanvragen, in de volgende gevallen is het raadzaam:

  • Wanneer je een keuze moet maken uit verschillende behandelingen.
  • Om te checken of jouw behandelend arts de juiste diagnose heeft gesteld.
  • Als je klachten niet veranderen.
  • Wanneer je twijfelt over de informatie die je van jouw specialist hebt gekregen.
  • Wanneer je twijfelt over de operatie die jouw specialist heeft aanbevolen.
  • Als het jou een vertrouwder gevoel geeft

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Een second opinion wordt altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Houd er wel rekening mee dat een second opinion valt onder je eigen risico en dat alleen de kosten voor het nieuwe diagnose-advies worden vergoed. Als je voortvloeiend uit dat nieuwe advies beslist om een andere behandelmethode of zorgaanbieder te nemen, overleg dan eerst met je zorgverzekeraar om te weten te komen of deze behandeling vergoed wordt uit de basisverzekering en/of aanvullende verzekering.

Verwijzing voor second opinion

De bedoeling van een second opinion is om met een frisse blik te kijken naar de medische informatie. Als je bij je behandelend arts in het ziekenhuis aangeeft dat je een second opinion wilt, zal deze normaal gesproken professioneel op jouw verzoek reageren en je een verwijzing geven. Wil je behandelend arts je deze niet geven? Vraag dan of je huisarts je wil verwijzen.

Geactualiseerd: vrijdag 29 maart 2024

Jorn Alders
Jorn Alders Expert in verzekeringen & PR

Als Online Productspecialist Verzekeren streef ik er elke dag naar om complexe verzekeringsinformatie op een simpele en concrete manier vergelijkbaar te maken. Ik heb al meer dan 12 jaar ervaring met het analyseren van schadeverzekeringen en het uitvoeren van diverse onderzoeken voor consumenten belangenorganisaties en verzekeringsmaatschappijen. Deze kennis gebruik ik nu om de vergelijkingen op Poliswijzer.nl continu te verbeteren. Zo kan elke bezoeker bij ons een verzekering vinden die het beste bij zijn of haar persoonlijke situatie past.

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie