Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Partners verzekeren op verschillende zorgverzekeringen

Samen met je partner op één zorgverzekering kan zorgen voor een onnodig hoge premie. De dekking in deze gezamenlijke polis moet namelijk afgestemd worden op de zorgbehoefte van jullie beiden. Door beiden een aparte polis af te sluiten kun je veel geld besparen.

Voor een zorgverzekering wil je niet teveel betalen, maar je wilt ook niet te beperkt verzekerd zijn. Een te beperkte dekking kan je namelijk geld kosten als je bepaalde zorg nodig hebt. Als je 20 keer per jaar naar de fysiotherapeut gaat, kies je natuurlijk een zorgverzekering die hier dekking voor biedt. Jouw partner heeft mogelijk geen fysiotherapie nodig en hoeft dit dus ook niet te verzekeren.

Partners-zorgverzekering.jpg

Voor- en nadelen van een gezamenlijke zorgverzekering

Het is overzichtelijk om met twee partners voor één gezamenlijke zorgverzekering te kiezen, maar de nadelen zijn vaak groot. De zorgverzekering moet namelijk afgestemd worden op de zorgbehoefte van beiden. Als beiden naar verwachting dezelfde dekkingen nodig hebben, kunnen jullie kiezen voor de meest geschikte zorgverzekering voor jullie beiden. In andere gevallen is het een afrader. Dit kunnen we het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Partners X en Y stappen over naar een andere verzekeraar. Voor het vergelijken van de zorgverzekeringen gaan ze voor dezelfde polis voor beide. De wensen zijn als volgt:

  • Partner X krijgt in het nieuwe verzekeringsjaar een beugel (orthodontie). In het eerste jaar wordt er € 1000 aan kosten verwacht.
  • Partner Y hecht veel waarde aan alternatieve geneeswijzen. Jaarlijks wordt er € 1000 aan kosten verwacht. Deze moeten volledig betaald worden door de verzekeraar.

Bij het verzekeren op één polis komt de premie per maand uit op: € 492 per maand

Aantrekkelijker is om twee verschillende zorgverzekeringen af te sluiten. De premie komt in dat geval uit op:

  • Partner X:           € 152
  • Partner Y:           € 180

Totale premie: € 332 per maand

Door voor ieder de beste zorgverzekering te kiezen, wordt er in dit voorbeeld op jaarbasis € 1920bespaard (€ 492 - € 332 = € 160 x 12 = € 1920). Dit is wel een erg groot bedrag om te betalen voor het 'gemak' van beide partners op één polis!
 

Hoe kun je zorgverzekeringen vergelijken?

Je maakt twee verschillende vergelijkingen op Poliswijzer.nl. Door het invullen van de filters aan de linkerkant stem je de zoekresultaten zo goed mogelijk af op jouw wensen. Je kan hiermee alle zorgverzekeraars vergelijken. Op deze manier krijg je een verzekering op maat. Vervolgens doe je hetzelfde nog een keer voor het vergelijken van zorgverzekeringen voor je partner. 

Geactualiseerd: 22-08-2019

Navigatie