Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Wat is beter? Dezelfde of verschillende zorgverzekering voor je partner?

Samen met je partner op één zorgverzekering kan zorgen voor een onnodig hoge premie. De dekking in deze gezamenlijke polis moet namelijk afgestemd worden op de zorgbehoefte van jullie beiden. Door beiden een aparte polis af te sluiten kun je veel geld besparen.

verschillende zorgverzekeringen

Dezelfde of verschillende zorgverzekeringen?

Voor een zorgverzekering wil je niet teveel betalen, maar je wilt ook niet te beperkt verzekerd zijn. Een te beperkte dekking kan je namelijk geld kosten als je bepaalde zorg nodig hebt. Als je 24 keer per jaar naar de fysiotherapeut gaat, kies je natuurlijk een zorgverzekering die hier dekking voor biedt. Jouw partner heeft mogelijk geen fysiotherapie nodig en hoeft dit dus ook niet te verzekeren. Als je partner het misschien nodig heeft, kan hij of zij beter kiezen voor bijvoorbeeld 6 behandelingen.

Voor- en nadelen van een gezamenlijke zorgverzekering voor partners

Het is overzichtelijk om met twee partners voor één gezamenlijke zorgverzekering te kiezen, maar de nadelen zijn groter. De zorgverzekering moet namelijk afgestemd worden op de zorgbehoefte van beiden. Als beiden naar verwachting dezelfde dekkingen nodig hebben, kunnen jullie kiezen voor de meest geschikte zorgverzekering voor jullie beiden. In andere gevallen is het een afrader. Dit kunnen we het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Partners Jan en Marie stappen per 2023 over naar een andere verzekeraar. Voor het vergelijken van de zorgverzekeringen gaan ze voor dezelfde polis voor beide. De wensen zijn als volgt:

  • Jan verwacht een hoge tandartsrekening van € 750
  • Marie hecht veel waarde aan alternatieve geneeswijzen. Jaarlijks wordt er € 500 aan kosten verwacht. Deze moeten volledig betaald worden door de verzekeraar.

Bij het verzekeren op één polis komt de premie per maand uit op: € 452 per maand

Aantrekkelijker is om twee verschillende zorgverzekeringen af te sluiten. De premie komt in dat geval uit op:

  • Jan:               € 184
  • Marie:           € 174

Totale premie: € 358 per maand

Door voor ieder apart de passende zorgverzekering te kiezen, wordt er in dit voorbeeld op jaarbasis € 1128 bespaard (€ 452 - € 358 = € 94 x 12 = € 1128). Dit is wel een erg groot bedrag om te betalen voor het 'gemak' van beide partners op één polis!
 

Hoe kun je zorgverzekeringen vergelijken?

Je maakt twee verschillende vergelijkingen op Poliswijzer.nl. Door het invullen van de filters aan de linkerkant stem je de zoekresultaten zo goed mogelijk af op jouw wensen. Je kan hiermee alle zorgverzekeraars vergelijken. Op deze manier krijg je een verzekering op maat. Vervolgens doe je hetzelfde nog een keer voor het vergelijken van de zorgverzekering voor je partner. 

Geactualiseerd: maandag 5 december 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie