Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
De 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2016

De 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2016

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Het is niet voor niets dat meer dan één miljoen Nederlanders overstappen naar een andere zorgverzekering.  Met een premie van toch al snel zo’n 1300 euro per jaar is het een flinke aanslag op je portemonnee. Zeker de moeite waard om kritisch te kijken naar wat je krijgt voor dat bedrag. Het loont de moeite, want het verschil tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering is honderden euro's! Kies daarom vóór 1 januari de zorgverzekering die het beste bij je past. En wie weet, houd je honderden euro’s over voor léuke dingen! Komt vast goed van pas na een dure kerst!

Welke verzekeringsvormen zijn er?

De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering, en eventueel een aanvullende verzekering. De basisverzekering geeft bij alle verzekeraars dezelfde dekking. Toch zijn er drie verschillende vormen te onderscheiden, namelijk:

  • Restitutiepolis
  • Naturapolis
  • Budgetpolis

Het belangrijkste onderscheid is de keuzevrijheid. Bij de restitutiepolis heb je een volledige keuzevrijheid. Verzekerden met een naturapolis hebben een beperktere keuzevrijheid. Voor medische zorg moeten deze verzekerden naar zorgverleners waar de verzekeraar contracten mee gesloten heeft. De budgetpolis is vergelijkbaar met de naturapolis. Het grote verschil is het aantal zorgverleners waar de verzekeraar contracten mee gesloten heeft. Bij een budgetpolis heb je een nog beperktere keuze in ziekenhuizen en andere zorgverleners.

De Top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 

De goedkoopste verzekeringen zijn budgetpolissen

Deze verzekeringen kosten maandelijks het minst, maar zijn ze voor jou de beste keuze? Hier kun je achter komen door te vergelijken. Via zorgverzekeraars vergelijken kun je ook nagaan met welke ziekenhuizen er afspraken zijn gemaakt. Als de ziekenhuizen in jouw omgeving gecontracteerd zijn, hoef jij je niet af laten schrikken omdat het een budgetverzekering is.

De goedkoopste zorgverzekeringen met max. eigen risico

Wil je nog minder premie betalen per maand, dan zou je ook kunnen kiezen voor een maximaal eigen risico van 885 euro. Anderzorg, het internetmerk van Menzis, is dan de goedkoopste. Je betaalt voor Anderzorg Basis 69 euro per maand, daarmee bespaar je een paar honderd euro ten opzichte van de goedkoopste budgetverzekering.  Doe dat echter alleen als je geen dure medicijnen nodig hebt of naar het ziekenhuis moet voor een behandeling. Kies ook niet voor een hoger eigen risico als je geen 885 euro achter de hand hebt. Beland je bijvoorbeeld met pech in het ziekenhuis, dan moet je dat bedrag -vaak ineens- kunnen betalen.

Wil je een aanvullende zorgverzekering?

Wil jij een aanvullende zorgverzekering sluiten naast de basisverzekering? Dan moet je niet alleen de basisverzekering vergelijken op premie. De basisverzekering kan wel goedkoop zijn, maar als je de hoofdprijs moet betalen voor de aanvulling ben je mogelijk toch slechter uit. Bedenk voor jezelf wat jij belangrijk vindt. Waar moet de aanvullende verzekering dekking tegen bieden? Gelukkig hoef je het wiel niet zelf uit te vinden. Door te vergelijken via Poliswijzer.nl kun je opgeven waar de verzekering aan moet voldoen. Dit doe je door aan te vinken waar jij waarde aan hecht. Moet de verzekering brillen en contactlenzen vergoeden? Hoe belangrijk is fysiotherapie voor jou? In de linkerflank van onze vergelijker kun jij de voorkeuren aangeven. De laagste premie voor de basisverzekering is mooi, maar is niet de volledige vergelijking. Let op de totale maandelijkse premie. Op basis hiervan kun je de beste zorgverzekering selecteren.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 26 maart 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie