Verzekering vergelijken

Ben Woldring
Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 - 2111 456   Logo WhatsApp

Beugel voor kind? Laat de zorgverzekeraar betalen

door Juul Dijkhuis

orthodontie-kosten.jpgKrijgt je zoon of dochter volgend jaar een beugel? Zoek dan nu een zorgverzekering met de beste dekking voor orthodontie. Zie het als een investering met een zeer hoog rendement. Je betaalt een paar honderd euro extra voor de aanvullende verzekering en het levert jou € 1.200 tot € 1.500 op in 2018.

Wat kost een beugel?

Een beugel kost ongeveer € 2.000 tot € 2.500 verspreidt over 2 à 3 jaar. Het jaar waarin de beugel wordt geplaatst is de klapper, want in het eerste jaar zijn de kosten het hoogst. Ga voor het gemak maar uit van
€ 1.500 aan kosten in het eerste jaar. Voor een paar tientjes extra in de maand kun je je hiervoor verzekeren. Dit levert je een grote kostenbesparing op. Uitgaande van een extra maandpremie van € 25, investeer je (12 x € 25) € 300 en krijg je er € 1.500 voor terug. Soms is het voordeel nog groter, want de uitgebreidere dekking biedt wellicht ook nog extra voordelen zoals een aantal behandelingen fysiotherapie voor jou als ouder en/of een vergoeding voor brillen en contactlenzen.

Welke vergoedingen geven verzekeraars voor orthodontie?

Wat betreft de vergoeding voor orthodontie kun je een onderverdeling maken tussen zorgverzekeringen, namelijk:

  • Een gedeeltelijke of volledige vergoeding tot een bepaald (laag) bedrag, bijvoorbeeld:
    • 75% tot maximaal € 685 of 100% tot maximaal € 750
  • Een volledige en ruime vergoeding tot een hoog maximum, mét beperkingen, bijvoorbeeld:
  • Een volledige en ruime vergoeding zónder eisen, bijvoorbeeld:
    • 100% tot maximaal € 2.000 zonder wachttijd en toetredingseisen

Volledige en ruime vergoeding zonder toetredingseisen

In het eerste jaar wil je een volledige vergoeding met een minimale dekking van € 1.500. In het tweede jaar kun je de dekking beperken zodat je niet de hoofdprijs betaalt aan premie. De grote vraag is, bij welke verzekeraar moet je zijn? Wij hebben de verzekeraars geselecteerd die een volledige en ruime vergoeding verstrekken. Wij hebben ze gerangschikt op prijs. Het gaat om zorgverzekeringen in combinatie met een aanvullende verzekering.

Zorgverzekering

Vergoeding orthodontie

Acceptatie

Premie per maand

unive.gif 100% tot maximaal € 1.500 Direct € 124,70
unitedconsumers-vgz.gif 100% tot maximaal € 1.500 Direct € 124,87
aevitae-vgz.gif 100% tot maximaal € 1.500 Direct € 136,49
interpolis-zorgactief.gif 100% tot maximaal € 1.500 Direct € 140,07
ohra.gif 100% tot maximaal € 2.000 Direct € 152,15

Voorbeeld
Je dochter (11 jaar) is voor een intake bij de orthodontist geweest. In de planning staat om in februari een beugel aan te meten. Je weet dus dat je volgend jaar hoge kosten kan verwachten voor orthodontie. Je kunt de orthodontist vragen om een prijsopgave, zodat je weet wat jou financieel te wachten staat. Stel, de kosten in het eerste jaar komen volgens de offerte van de orthodontist uit op € 1.200. De vergoeding voor orthodontie moet je dus zwaar mee laten wegen bij de keuze voor een zorgverzekering.

Conclusie?

Kijk vooruit en schat in welke zorgkosten je volgend jaar waarschijnlijk maakt. Een verkeerde keuze kan je geld kosten. Ook het blijven zitten waar je zit is vaak niet verstandig.

Geactualiseerd: 21-11-2017

Deel dit artikel op:

Juul Dijkhuis

Webredacteur
Juul Dijkhuis
Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Navigatie