Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Soorten zorgverzekeraars

In de zorgvergelijking op Poliswijzer.nl kom je drie soorten aanbieders van zorgverzekeringen tegen: zorgverzekeraars, volmachten en tussenpersonen.

Zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars zijn de verzekeraars die het risico verzekeren. Zij zijn verantwoordelijk voor de zorg.

Volmachten

Een gevolmachtigde heeft een bevoegdheid gekregen van de zorgverzekeraars, zoals bijvoorbeeld het verkopen van producten onder de naam van de zorgverzekeraar. De volmacht kan namens de zorgverzekeraar bepaalde rechtshandelingen verrichten zoals acceptatie, polissen afsluiten, premies incasseren en schades behandelen. Voor klachten over de uitvoering van de zorgverzekering moet je bij de volmacht zijn.

Tussenpersonen

Een tussenpersoon biedt zorgverzekeringen namens een of meerdere zorgverzekeraars aan. Omdat dit vaak in de vorm van collectiviteiten gaat, kan ten onrechte de indruk ontstaan dat dit de zorgverzekeraar is. In de polisvoorwaarden staat wie de zorgverzekeraar is. Als je klachten over bijvoorbeeld de uitvoering van de zorgverzekering hebt, dan moet je bij deze zorgverzekeraar zijn.

Als je een zorgverzekering op Poliswijzer.nl afsluit, dan is de zorgverzekeraar het aanspreekpunt voor vragen en bijvoorbeeld de afhandeling van declaraties gedurende de looptijd van de betreffende zorgverzekering.

Geactualiseerd: 13-11-2017


Gepubliceerd: donderdag 27 november 2014
Geactualiseerd: maandag 13 november 2017

Vergelijk en bespaar tot € 504
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie