Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Goedkoopste zorgverzekering 2017 met vrije zorgkeuze

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Update: Een restitutiepolis is aan te raden wanneer je zorgverlener geen contract heeft met je verzekeraar. Dit komt regelmatig voor bij psychologen. Kijk is aan te raden wanneer je zorgverlener geen contract heeft met je verzekeraar. Dit komt regelmatig voor bij psychologen. Kijk naar onze top 5 restitutie zorgverzekeringen om zorgverzekeringen te vergelijken.

Fotolia_81001054_XS.jpg

 Zorgverzekeraars doen moeite om de goedkoopste zorgverzekering voor 2017 aan te bieden, maar let op! De goedkoopste zorgverzekering is niet altijd de beste keuze. Veel zorgverzekeringen bieden namelijk maar een beperkte keuzevrijheid in ziekenhuizen, apotheken en andere zorgverleners. Wij geven je een overzicht van de goedkoopste zorgverzekeringen met volledige keuzevrijheid. Tussen de goedkoopste en duurste zogeheten restitutiepolis zit op jaarbasis ruim 200 euro verschil Het vergelijken waard dus!

Soorten basisverzekeringen

Zorgverzekeringen zijn onder te verdelen in drie categorieën, namelijk restitutiepolis, naturapolis en combinatiepolis. De restitutiepolis biedt je volledige keuzevrijheid in zorgverleners. Jij kiest een willekeurig ziekenhuis waar jij heen wilt, en de verzekeraar betaalt de rekening.

De keuzevrijheid bij een naturapolis is beperkter. De verzekeraars hebben met bepaalde zorgverleners contracten gesloten. Verzekerden met deze polissen worden naar de gecontracteerde zorgverleners gestuurd voor medische zorg. Het is geen verplichting, maar kiezen voor een andere zorgverlener heeft consequenties. De rekening moet je dan deels zelf betalen. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en zorgverzekering die je hebt, is dat ongeveer 20% tot 35% van de factuur.

Een combinatiepolis is altijd een variant tussen de naturapolis en de restitutiepolis. Het kan een polis zijn waarbij je voor sommige soorten zorg alleen alles vergoed krijgt als je naar een gecontracteerde aanbieder gaat (natura) en waarbij je voor andere soorten zorg bij alle aanbieders tot het 'marktconform tarief' vergoed krijgt (restitutie).

Wil jij niet beperkt worden in jouw keuze?

De goedkoopste zorgverzekeringen zijn naturaverzekeringen met beperkingen. In vergelijking met veel andere naturaverzekeringen bieden de goedkoopste zorgverzekeringen vaak een beperkte keuzevrijheid. Voor een ziekenhuis moet je bijvoorbeeld naar een ziekenhuis ver bij je woonplaats vandaan. Wil  je voor een poliklinische behandeling niet tientallen kilometers rijden en de kosten vergoed krijgen bij alle zorgaanbieders, kies dan voor een zorgverzekering met vrije zorgkeuze. Wij hebben de 5 goedkoopste zorgverzekeringen met vrije zorgkeuze voor 2017 voor jou geselecteerd.

TOP 5 vrije zorgkeuze

In deze TOP 5 zie je wat de goedkoopste basis zorgverzekeringen met vrije zorgkeuze zijn. De vrije zorgkeuze heeft alleen betrekking op de zorg vanuit de basis zorgverzekering. Een zorgverzekering met vrije zorgkeuze wordt ook wel restitutieverzekering genoemd.

In de vergelijking worden de verzekeringen vergeleken met het verplicht eigen risico van 385 euro. De getoonde maandpremie is hierdoor nooit hoger dan in de TOP 5 getoond wordt. De premie kan uiteraard wel lager worden door in de vergelijking een hoger vrijwillig risico te kiezen.

Verzekeraar Premie per maand
1. OHRA € 104,55
2. Zekur € 105,53
3. Delta Lloyd € 106,56
4. Kiemer € 106,75
5. FBTO € 108,50

Vergelijk alle verzekeringen met vrije zorgkeuze 

Wanneer toch kiezen voor een naturapolis?

Volledige keuzevrijheid is een belangrijke eigenschap van een zorgverzekering, maar niet altijd noodzakelijk. Je kunt genoegen nemen met een naturaverzekering of combinatieverzekering als de betreffende verzekeraar contracten heeft gesloten met jouw zorgverleners. Je hoeft de zorgverzekeraars niet te bellen om hier achter te komen. Bij het vergelijken van zorgverzekeringen op Poliswijzer.nl kun je hierop vergelijken met onze handige filters.

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie