Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Wijziging medicijnvergoeding juni 2015

Leestijd: 2 minuten

Per 1 juni 2015 zullen veel van de op maat gemaakte medicijnen door apothekers alleen nog maar vergoed worden als er vooraf persoonlijke toestemming voor wordt gegeven door de zorgverzekeraar. Is er geen machtiging van de zorgverzekeraar dan zullen deze geneesmiddelen uit eigen zak betaald moeten worden.

Nieuwe vergoedingsregels

MedicijnvergoedingBegin maart 2015 werden patienten al geconfronteerd met hoge rekeningen doordat de zorgverzekeraars vanaf 1 maart 2015 de vergoeding van honderden apotheekbereide medicijnen stopzette. Dit omdat deze geneesmiddelen niet bewezen effectief zouden zijn, teveel op al bestaande medicijnen leken of gewoon te koop zijn in de winkel. Door de ophef over deze maatregel en op Kamervragen besloten de zorgverzekeraars om in ieder geval tot 1 juni coulant om te gaan met de nieuwe vergoedingsregels.

Tussentijds overstappen

De overkoepelende organisatie van apothekers, KNMP, is niet te spreken over de werkwijze van de zorgverzekeraars. Mensen denken goed verzekerd te zijn, maar moeten ineens toch betalen voor hun medicijn zegt KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent in de uitzending van Tros Radar van 18 mei, met als thema de macht van zorgverzekeraars. Klein Nulent pleit er dan ook voor dat verzekerden in Nederland vaker dan eens per jaar moeten kunnen wisselen van verzekeraar. Als verzekeraars tijdens het jaar de voorwaarden aanpassen ten nadele van de verzekerden dan zouden deze verzekerden het recht moeten hebben een andere zorgverzekeraar te kiezen tijdens het jaar.

Bekijk hier de lijst met vergoedingen van op maat gemaakte medicijnen per 1 juni.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 29 november 2019
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie