Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Krijg ik mijn hoge tandartskosten vergoed?

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Kwam jouw tandarts met slecht nieuws over je gebit en verwacht je hoge tandartskosten in 2021? Je kunt in de laatste twee maanden van het jaar weer een zorgverzekering voor volgend jaar kiezen. In de nieuwe zorgverzekering kun je een hoog bedrag aan tandartskosten meeverzekeren, maar let op: ‘the sky is not the limit’. Je kunt tandartskosten tot een maximaal bedrag meeverzekeren. Hoe zit dat precies?

tand.png

Groot onderhoud aan een gebit kan een kostbare ingreep zijn. Je krijgt hierin inzicht door het opvragen van een offerte bij de tandarts, en dat kan flink schrikken zijn. Een offerte van € 2000 of € 3000 moet je niet van opkijken voor meerdere behandelingen. Je kunt hoge tandartskosten meeverzekeren in de zorgverzekering. Hoe gaat dat en kan het uit?

Tandartskosten tot 500 euro zijn goed verzekerbaar

Het verzekeren van tandartskosten is relatief kostbaar. Verzekeraars gaan er namelijk vanuit dat wie kiest voor een tandartsverzekering ook werkelijk kosten gaat maken. Toch is het goed verzekerbaar voor een bedrag tot € 500. Je moet er wel rekening mee houden dat je dan € 25 tot € 32 per maand betaalt voor de tandverzekering met een dekking tot € 500. Je betaalt dus alsnog een groot deel van de kosten via de premie. Weet je echter zeker dat je de tandartskosten volgend jaar maakt, dan kan het meeverzekeren zeker uit. 

Tandartskosten tot 1000 euro zijn lastiger te verzekeren

Als je zoekt naar een zorgverzekering met een dekking voor de tandartskosten tot € 1000, is er veel minder keuze. Er zijn meerdere verzekeraars die de dekking bieden, maar niet bij alle verzekeraars word je direct geaccepteerd. Er worden dan namelijk vaak eerst vragen gesteld over de hoogte van de tandartskosten die je verwacht. ONVZ biedt bijvoorbeeld een dekking tot een bedrag van € 1500, maar voordat deze verzekering ingaat, gaat een acceptant van de verzekeraar jou nog eerst beoordelen. Het gevaar bestaat dat je wordt afgewezen, omdat je hoge kosten verwacht.

Of je kiest voor een gedeeltelijke vergoeding van de tandartskosten tandartsverzekering-dekking-75-procent.PNG

Er is nog een alternatief. Je kunt ook kiezen voor een gedeeltelijke vergoeding van de tandartskosten. De verzekeraar vergoedt bijvoorbeeld 75% van de tandartskosten tot een maximale vergoeding van € 500. Je kiest bij de filters op Poliswijzer.nl in dat geval voor een vergoeding van 75% tot € 500. Voor een nauwkeurige vergelijking kun je ons bellen. Onze adviseurs kunnen voor je uitzoeken hoe je de tandartskosten het voordeligst kunt verzekeren. 

aanvullende-of-tandverzekering.jpg

Hoge tandartskosten uitsmeren over meerdere jaren

In overleg met je tandarts kun je proberen om hoge tandartskosten uit te smeren over meerdere jaren. Je hebt bijvoorbeeld een offerte van de tandarts met een totaalbedrag van € 2500. Je kunt deze kosten betaalbaar verzekeren door het uit te smeren over drie jaar. Zo voorkom je dat je zelf flink moet bijbetalen aan de kosten. Uiteraard moet het vanuit de visie van de tandarts wel mogelijk zijn. 

Kom je er niet uit bij het vergelijken van zorgverzekeringen? Bel ons en wij bieden jou graag hulp.
 

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Verzekeringsexpert

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 402
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie