Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Verplicht eigen risico zorgverzekering 2017 blijft 385 euro

door Juul Dijkhuis Leestijd: 2 minuten

subsidiegeld-lucht.jpgAl jaren wordt er na de zomervakantie slecht nieuws bekend gemaakt over de zorgverzekering voor het volgende jaar, maar deze keer niet! Na een sterke stijging van het eigen risico in de afgelopen jaren wordt er volgend jaar niet verhoogd volgens de Telegraaf.

Even voor de beeldvorming…. het eigen risico is sinds 2012 gestegen van € 220 naar € 385 dit jaar. Dit werd veroorzaakt door sterk gestegen zorgkosten. Er wordt volgend jaar niet verhoogd omdat de kosten onder controle zijn. Het eigen risico wordt namelijk bijgesteld afhankelijk van de ontwikkeling van de zorgkosten. Stabiele lasten is een goede ontwikkeling. Ook voor het toekomstige premieniveau.

Is afschaffen van het eigen risico een optie?

Volgend jaar zijn er weer verkiezingen, dus proberen politieke partijen punten te scoren met goede plannen. De SP, GroenLinks en de PVV schaffen het eigen risico in de zorg liever af. Afschaffen kan, maar over het kostenplaatje moet wel goed gesproken worden. Het schrappen kost namelijk 3,7 miljard euro per jaar. Hoe worden deze kosten opgevangen? Als het afschaffen al een optie is, zal er eerst een goed doortimmerd plan moeten komen. Op een sterke verhoging van de premie voor de zorgverzekering zit natuurlijk niemand te wachten.

Geen verdere stijging van het eigen risico is stap één

Voor de betaalbaarheid van de zorg is het belangrijk dat het eigen risico niet verder wordt verhoogd. Nu de komende maanden nog afwachten wat de zorgverzekeraars aan premie gaan vragen in 2017. Je kunt bij ons de poliswekker zetten. Zodra de verzekeraars de premies voor volgend jaar bekend hebben gemaakt, krijg je van ons een mailtje. Dit zal medio november worden. In de loop van de maand december herinneren wij jou nog een keer. Dan kun je de kans niet missen om over te stappen naar een goed passende zorgverzekering tegen de laagste prijs.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: donderdag 10 september 2020

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie