Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverzekering kiezen in 2023: 6 handige tips

De juiste zorgverzekering kiezen in 2023 is belangrijk. Je wilt namelijk goed verzekerd zijn, maar niet te veel betalen. Waar moet je op letten? Poliswijzer.nl helpt je om de zorgverzekering te kiezen die bij jou past!

Zorgverzekering kiezen 2022

Tip 1: Welke zorg heb je nodig in 2023?

Het kiezen van een zorgverzekering draait om één simpele vraag: welke zorg verwacht je nodig te hebben? In onze zorgvergelijker geef je aan welke ziektekosten jij wilt verzekeren. Vervolgens krijg je een overzicht van zorgverzekeringen die bij jou passen.

Tip 2: Vergeet je kinderen niet

Ook kinderen moeten een basiszorgverzekering hebben. Tot hun 18e verjaardag betalen ze geen premie. Je kunt ze gewoon bij jou op de polis zetten. Verwacht je hoge zorgkosten voor jouw kinderen, bijvoorbeeld omdat ze een beugel moeten? Sluit dan voor jezelf een aanvullende verzekering af. Je kinderen zijn dan veelal gratis meeverzekerd. Hebben jij en je partner allebei een aanvullende verzekering? Schrijf ze dan bij op de polis met de meest uitgebreide dekking.

Tip 3: De basisverzekering is overal gelijk

De inhoud en dekking van de basisverzekering is bij elke verzekeraar hetzelfde. Toch verschillen de premies soms wel 25 euro per maand. Overstappen kan je flink geld opleveren. Let wel op de verschillen in service en voorwaarden.

Tip 4: Hoeveel keuzevrijheid wil je hebben?

Bij sommige verzekeringen heb je een beperkte keuzevrijheid. Je krijgt dan alleen een volledige vergoeding als je naar een zorgverlener gaat waarmee de verzekeraar een contract heeft. Hoe minder keuzevrijheid, hoe lager de premie.

Tip 5: Soms is zelf betalen voordeliger

Met een aanvullende verzekering kun je je verzekeren tegen medische kosten die niet in het basispakket zitten. Handig als je vaak gezondheidsproblemen hebt. Ben je gezond? Dan is het misschien verstandiger om zelf te sparen voor incidentele zorgkosten.

Tip 6: Voorschieten of geen rompslomp?

Bij een restitutieverzekering schiet je vaak zelf zorgkosten voor, waarna je ze geheel of gedeeltelijk terugkrijgt. Daar staat tegenover dat je volledig vrij bent in de keuze van jouw zorgverlener. Bij een naturaverzekering gaan vrijwel alle rekeningen direct naar jouw verzekeraar, maar heb je soms minder keuzevrijheid. Binnen onze vergelijking hebben we het niet over een restitutie- of naturapolis, maar over vrije zorgkeuze. Lees daar hier meer over.

Zorgverzekering kiezen in 2023

Twijfel je nog welke zorgverzekering het beste bij jou past? Online kun je zorgverzekering vergelijken en direct afsluiten. De nieuwe verzekeraar zorgt voor het opzeggen van je huidige zorgverzekering. 

Geactualiseerd: woensdag 1 juni 2022

Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie