Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekering kinderen

  • Alle kinderen in Nederland moeten een zorgverzekering hebben. Deze verzekering is echter volledig gratis. Je betaalt geen maandelijkse premie voor de zorgverzekering van kinderen tot 18 jaar. Het enige wat je hoeft te doen is je kinderen bijschrijven op jouw zorgverzekeringspolis.

  • Een zorgverzekering voor kinderen sluit je na de geboorte af. Je hebt maximaal vier maanden de tijd om je baby aan te melden bij een verzekeraar. Dat kan jouw zorgverzekeraar zijn of die van je partner. Als je de aanmelding op tijd geregeld hebt, zijn je kinderen met terugwerkende kracht vanaf hun geboorte verzekerd.

  • Een verzekeraar mag geen zorgverzekering aan kinderen weigeren. Schrijf je jouw kinderen bij op jouw eigen zorgverzekering, dan zijn ze meeverzekerd tegen dezelfde voorwaarden. Heb je alleen een basisverzekering? Dan hebben jouw kinderen dat ook. Kun je alleen bij een beperkt aantal zorgverleners terecht? Dan geldt dat ook voor jouw kinderen. Het enige verschil is dat een zorgverzekering voor kinderen geen verplicht eigen risico kent.

  • De basiszorgverzekering dekt niet alle ziektekosten van je kinderen. Kosten voor een beugel of bril moet je bijvoorbeeld zelf betalen. Hiervoor kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Via deze aanvullende zorgverzekering zijn kinderen alsnog verzekerd voor zulke kosten.

    Tip! Hebben jij en je partner een verschillende aanvullende zorgverzekering? Schrijf je kinderen dan bij op de zorgverzekering met de meest uitgebreide dekking.

  • Ben je meeverzekerd op de polis van je partner en gaan jullie uit elkaar? Dan kun je gedurende het jaar overstappen en je eigen zorgverzekering afsluiten. Je kunt de polis ook laten splitsen zodat je beide een aparte polis krijgt. In principe blijft de verzekeringnemer altijd bij de huidige zorgverzekeraar en kan de partner overstappen naar een andere maatschappij.

    In het geval dat er kinderen zijn is het belangrijk dat je aan de verzekeraar doorgeeft bij wie de kinderen op de zorgpolis moeten worden bijgeschreven. Over het algemeen wordt het kind bijgeschreven op de zorgpolis van de verzorgende ouder.

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van zorgverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie