Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgtoeslag

 • Zorgtoeslag is een bijdrage in de kosten voor je Nederlandse zorgverzekering. Of je zorgtoeslag krijgt en hoe hoog de toeslag is, hangt af van je inkomen. Het is een financiële tegemoetkoming bedoeld om mensen met een  laag inkomen te compenseren voor hun zorgkosten. De zorgtoeslag wordt toegekend door de Belastingdienst.

 • De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van je inkomen, het wel of niet hebben van een partner en de omvang van je vermogen.

  Je kunt je persoonlijke zorgtoeslag gratis berekenen en aanvragen via de website van de belastingdienst. Tijdens de aanvraag worden er eerst een aantal vragen aan je gesteld over je leeftijd, inkomen, vermogen en gezinssituatie. Vervolgens kun je de aanvraag indienen.

  -->  Zorgtoeslag berekenen en aanvragen

  Verandert er iets in jouw situatie? Geef dit dan direct door. Je krijgt dan altijd het juiste toeslagbedrag. Zo voorkom je dat je te weinig zorgtoeslag krijgt of dat je later moet terugbetalen.

 • Zorgtoeslag vraag je aan op de website van de Belastingdienst. Hier moet je zelf om denken, want de Belastingdienst gaat je er niet op wijzen. Je kunt het ook doen via de app Jouw zorgtoeslag. Dit laatste kan alleen als je geen toeslagpartner hebt. Voor het lopende jaar kun je op elk moment zorgtoeslag aanvragen. Achteraf kan ook, tot 1 september van het jaar erna. Zorgtoeslag voor 2019 kun je dus aanvragen tot 1 september 2020. Als je uitstel hebt aangevraagd voor de inkomstenbelasting, heb je soms nog iets langer de tijd.

  Let op! De website zorgtoeslag.nl is niet van de Belastingdienst. Als je via deze website je zorgtoeslag aanvraagt, ontvang je mogelijk daarna een rekening van een commercieel bedrijf. Je kunt beter bij de Belastingdienst zélf rechtstreeks je zorgtoeslag aanvragen.

 • Heb je vorig jaar geen zorgtoeslag ontvangen, maar had je daar wel recht op? Dan kun je met terugwerkende kracht zorgtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. Tot 1 september van elk jaar mag je zorgtoeslag aanvragen over het voorgaande jaar. 

 • Heb je recht op zorgtoeslag, dan kun je het bedrag rond de 20e van iedere maand op je bankrekening verwachten. Check hier de zorgtoeslag data van uitbetaling door de Belastingdienst.

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van zorgverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie