Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekeraars

  • Iedereen die in Nederland woont moet verplicht een zorgverzekering afsluiten. Dat kan bij een zorgverzekeraar. Je betaalt premie aan zo’n zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar betaalt vervolgens (een deel van) de kosten als je zorg nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor een bezoek aan de huisarts of een operatie in het ziekenhuis.

  • Nederland telt een groot aantal zorgverzekeraars. Van kleine zorgverzekeraars tot hele grote. Al deze verzekeraars bieden hetzelfde basispakket aan. Deze basisverzekering is verplicht. De overheid stelt elk jaar de inhoud vast. Daarnaast heeft iedere zorgverzekeraar eigen aanvullende zorgverzekeringen. Deze verzekeringen verschillen onderling en zijn niet verplicht.

  • Een zorgverzekeraar heeft veel klanten. Die hebben niet allemaal tegelijk zorg nodig. Als je niet ziek bent, betaal je toch premie aan jouw zorgverzekeraar. Daarmee kunnen mensen geholpen worden die wel zorg nodig hebben. Omgekeerd betalen anderen mee als jij bijvoorbeeld in het ziekenhuis terechtkomt. Dit heet het collectiviteitsprincipe.

  • Ja, je kunt een verzekering voor basiszorg afsluiten bij elke zorgverzekeraar in Nederland. Zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor het basispakket. Dat betekent dat ze niemand mogen weigeren die een basisverzekering wil afsluiten. Ook niet als je chronisch ziek bent of een handicap hebt. Zo blijft basiszorg toegankelijk voor iedereen in Nederland.

  • In het najaar krijg je van jouw verzekeraar een nieuwe polis. Als je niets doet gaat die vanzelf in. In tegenstelling tot bijvoorbeeld telefoonproviders hebben zorgverzekeraars geen gunstige aanbiedingen voor trouwe klanten. Je krijgt dus niet automatisch korting bij het verlengen van je zorgverzekering. Collectieve kortingen lopen wel automatisch door, tenzij je geen lid meer bent van het collectief.

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van zorgverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie