Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverleners en contracten

  • Hier hebben we een speciale pagina voor. Vul daar jouw ziekenhuis en eventueel zorgverzekeraar in en zie direct welke verzekeraars een contract hebben met jouw ziekenhuis. Je kunt ook tijdens het vergelijken van zorgverzekeringen bekijken of de verzekeraar een contract heeft met jouw zorgverleners. Dit doe je door in de zorgverzekeringvergelijker een specifieke zorgverlener, bij de filters onder stap 4 ‘zorgverleners’, toe te voegen aan de vergelijking.

  • Als een zorgverlener zoals een ziekenhuis niet gecontracteerd is door jouw verzekeraar, vergoedt de verzekeraar de zorgkosten niet volledig. De contractstatus speelt geen rol bij spoedbehandelingen. Bij een medische noodsituatie worden namelijk de ziekenhuiskosten door alle zorgverzekeraars vergoed, ook al is er geen contract.

  • Met een restitutie zorgverzekering kun je zelf jouw zorgverlener kiezen en krijg je een volledige vergoeding van zorgkosten. De premie voor een restitutie zorgverzekering is gemiddeld duurder ten opzichte van een natura- of combinatiepolis, Maar daar krijg je een volledige keuzevrijheid voor terug. 

  • Verzekeraars maken de nieuwe zorgpremies voor het volgende jaar uiterlijk half november bekend. Helaas hebben veel zorgverzekeraars de contracten met de zorgverleners op dat moment nog niet rond. Ze wachten zo lang, tot ze de beste deal hebben.

  • Zorginkoop is het maken van afspraken tussen zorgverzekeraars en zorgverleners over de kwaliteit en prijs van de te verlenen zorg. Met als doel om goede zorg in de toekomst betaalbaar en toegankelijk te houden. 

Navigatie