Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op Poliswijzer.nl helpen we jou ook te besparen op je (zorg)verzekering!
Vergelijk en bekijk hoeveel je kunt besparen
Zorgverzekeringen vergelijken

Zorgverzekering jongeren

  • In Nederland zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd via de zorgpolis van één van de ouders. Vanaf 18 jaar moeten jongeren zelf betalen voor hun zorgverzekering. Welke zorgverzekering is voor jongeren het best? Dat hangt van de persoonlijke situatie af. Poliswijzer.nl helpt om eenvoudig de juiste jongeren zorgverzekering te vinden en legt uit waar op gelet moet worden bij het afsluiten.

  • Als je 18 jaar wordt kan je natuurlijk dezelfde zorgverzekering als je ouders houden. Maar misschien is die zorgverzekering voor jou helemaal niet aantrekkelijk. Bijvoorbeeld omdat de premie hoog is of omdat je een aanvullende zorgverzekering wilt die je ouders niet hebben. Dan is het verstandig om verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken en over te stappen naar een verzekering die wel helemaal bij je past. En overstappen gaat heel eenvoudig. Je nieuwe zorgverzekeraar zegt namelijk automatisch jouw oude polis voor je op. 

  • Er zijn twee soorten verzekeringen in Nederland. De basisverzekering en de aanvullende verzekering. De basiszorgverzekering dekt de meest noodzakelijke ziektekosten en is verplicht voor iedereen. Daarnaast hebben veel verzekeraars een aanvullende zorgverzekering voor jongeren. Deze verzekering is niet verplicht.

  • Een aanvullende jongeren zorgverzekering dekt ziektekosten die veel jongeren maken. Je krijgt dan bijvoorbeeld vergoedingen voor fysiotherapie, lenzen, de anticonceptiepil, condooms of een bezoek aan de tandarts. Elke verzekeraar stelt zelf een aanbod samen. Check dus goed wat er precies in welke jongerenzorgverzekering zit en hoe hoog de vergoedingen zijn.

  • Ja, de eerste dag van de maand nadat jij 18 jaar wordt, ga jij of gaan je ouders volgens de zorgwet premie betalen voor jouw zorgverzekering. Ook heb je vanaf dat moment een verplicht eigen risico. Dus word je op 10 augustus 18 jaar? Dan betaal je pas vanaf 1 september premie.

  • Jongeren die een zorgverzekering met een lage premie willen, kunnen ervoor kiezen om het verplichte eigen risico vrijwillig te verhogen. Als je gezond bent en je geen zorg nodig denkt te hebben, kan je zo elke maand flink besparen. Maar houd er wel rekening mee dat je een groter deel van de kosten zelf moet betalen als je toch zorg nodig hebt.

  • Enkele verzekeraars vergoeden orthodontie bij kinderen tot 22 jaar in plaats van tot 18 jaar. De vergoeding binnen deze aanvullende verzekeringen is vaak uitgebreider dan de vergoeding voor orthodontie bij volwassenen.

Ontdek hoeveel je kunt besparen op je polis

Het vergelijken van zorgverzekeringen is simpel!

Vergelijk en bespaar tot € 468
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie