Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Zorgverzekering vergelijken kriebels

Zorgverzekering vergelijken kriebels

Leestijd: 4 minuten

Ineens krijg ik weer kriebels om mijn zorgverzekering te vergelijken. Ik begrijp dat het nog veel te vroeg daarvoor is midden in augustus, maar ik kan het niet helpen. Met dank aan onze tandarts dat wel. Want hij was het die aangaf dat mijn zoon, die nog net geen 12 jaar is, wel eens op korte termijn een beugel nodig zou kunnen hebben. En vanaf dat moment gaan alle alarmbellen af.

Hippe beugels

Niet bij mij in eerste instantie maar in ieder geval wel bij mijn zoon. Hij ziet het al gebeuren, in één klap is hij straks af van zijn zorgvuldig opgebouwd imago als coole gamer gast. Ik probeer hem uit te leggen dat hij met beugel nog steeds net zo cool is. ‘Er zijn heel hippe beugels tegenwoordig met mooie kleuren’, probeer ik. ‘Neem een fel roze, dan ben je meteen een trendsetter als stoere jongen toch’?

Wie moet dat betalen?

Dan valt het even stil bij hem om vervolgens toch weer mijn gevoelige snaar te raken. ‘Ik ga de mooiste uitzoeken inderdaad en dat zal vast ook de duurste zijn’, zegt hij. ‘En dan ga ik met mijn beugel een hele brede glimlach opzetten als de eerste rekening binnen komt’. Natuurlijk gaat daarna ook mijn alarmbel af. Hoe zit het eigenlijk ook al weer met onze zorgverzekering? Ik kom er in de polisvoorwaarden achter dat de vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar nogal te wensen laat. We gingen er eigenlijk ook niet vanuit dat er al zo snel een beugel in beeld zou zijn. Gelukkig kunnen we er nu nog makkelijk wat aan doen. Het wordt tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe zorgverzekering.

Op zoek naar een nieuwe zorgverzekering

Een zorgverzekering met een ruime vergoeding voor orthodontie tot 18 jaar en natuurlijk een gunstige premie. En heel belangrijk, zonder aanvullende eisen van de zorgverzekeraar of een wachttijd. Want anders betalen we het eerste jaar alleen premie zonder een vergoeding voor een beugel te krijgen. Helaas worden de zorgpremies voor 2016 pas medio november bekend gemaakt anders was ik meteen aan de slag gegaan. Ik zal nog even moeten wachten en daarom heb ik de kriebels. En trouwens mijn zoon ook zag ik. Als ik bij hem binnenloop op zijn kamer zie ik dat hij bezig is met het aanpassen van zijn avatar in zijn favoriete game met een mooie hippe beugel met felle kleuren.

Vergoedingenteller op nul

Tip: Als je naar een andere Zorgverzekeraar overstapt dan begin je bij de nieuwe verzekeraar met een schone lei wat betreft vergoedingen. Een zorgverzekeraar kijkt namelijk niet naar hoeveel een beugel in totaal kost en hoeveel je daarvan al vergoed hebt gekregen. Ditzelfde principe geldt ook voor andere hulpmiddelen zoals voor bijvoorbeeld een bril. Mede hierdoor stappen veel mensen jaarlijks over van zorgverzekering. Stel: Karin is 13 jaar en heeft een beugel nodig. Een gemiddelde beugel inclusief onderzoek, behandeling en maandelijkse controles kost rond de € 2000. Maar de beugel van Karin is veel duurder en komt uit op in totaal € 3000. Haar moeder heeft ervaring door de beugels van eerdere kinderen en weet dat het eerste jaar van een beugel de meeste kosten met zicht meebrengen. Daarom neemt ze in plaats van een dure aanvullende verzekering met een hoge vergoeding voor orthodontie (€ 3000) een goedkopere versie met een lagere vergoeding (€ 1500). Het jaar erop zal ze dan bij een nieuwe zorgverzekeraar weer een nieuwe aanvullende verzekering met een vergoeding van € 1500 nemen. Hierdoor betaalt ze niet 2 jaar lang een hoge premie maar een veel lagere premie. En dat kan behoorlijk in de maandelijkse kosten schelen.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 7 oktober 2019
Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie