Verzekering vergelijken
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp
Zorgverzekeringen vergelijken complex? Juist niet!

Zorgverzekeringen vergelijken complex? Juist niet!

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Zorgverzekeringen vergelijken klinkt zeer tijdrovend en complex. Je hebt 1400 keuzemogelijkheden in de wirwar van basisverzekeringen en aanvullende verzekeringen. Niemand verheugt zich erop om verschillende polisvoorwaarden naast elkaar te leggen en de verschillen te ontrafelen. Zeker in de maand december heb je wel andere dingen aan je hoofd. Wij laten jou zien dat het eigenlijk kinderlijk eenvoudig is.

Voor de zorgverzekering van 2016 moeten er keuzes gemaakt worden. Blijven zitten waar je nu zit is één van de opties. Ook als je niet overstapt, is er actie vereist. Nog niet alle ziekenhuizen zijn door de verzekeraars gecontracteerd. Er is een kans dat je voor een medische behandeling niet bij het lokale ziekenhuis terecht kunt. Door een berekening te maken via onze zorgvergelijker krijg je inzicht. Kies rechts van de pagina voor “Vergelijken met huidige verzekering”, en jouw huidige verzekering wordt in de vergelijking meegenomen. In één oogopslag kun je zien wat je nu teveel betaalt.

Overstappen naar een andere zorgverzekering

Eén keer per jaar kun je kiezen voor een andere zorgverzekering. Namelijk per 1 januari. Laat je deze kans voorbij gaan? Dan is het wachten tot volgend jaar. Kosten besparen is één van de overwegingen om over te stappen, maar de kwaliteit van de zorgverzekering is het belangrijkste. De polis moet zo goed mogelijk op jouw situatie afgestemd worden. Dit kun je doen door naar de verzekeringsadviseur bij jou om de hoek te gaan. Het nadeel is dat adviseurs vaak maar toegang hebben tot enkele verzekeraars. Gelukkig kun je online tientallen zorgverzekeringen in één keer vergelijken.

Wat moet je doen om over te stappen?

Eigenlijk is het simpel. Het enige wat er moet gebeuren is de meest geschikte verzekering vinden. Vroeger moest je hiervoor van verschillende verzekeraars offertes opvragen, maar dat is verleden tijd. Via Poliswijzer kun jij zorgverzekeraars vergelijken door aan te geven hoe volgens jou de zorgverzekering eruit moet zien. Je geeft aan wat jij belangrijk vindt (bijvoorbeeld tandarts, brillen en contactlenzen en fysiotherapie) en bovenaan komt de zorgverzekering te staan die het beste bij jou past. Om jou te helpen, hebben wij een instructievideo gemaakt. Door de tips te volgen kun je eenvoudig de beste zorgverzekering geselecteerd.

Door niet te vergelijken laat je geld liggen

Wist jij dat de duurste basisverzekering  gerekend over 2016 maar liefst 27,25 euro duurder is dan de goedkoopste? Het verschil kan niet verklaard worden door verschillen in dekkingen. De basisverzekering is namelijk bij alle verzekeraars gelijk. Zoals de naam al doet vermoeden vormt deze verzekering een goede basisdekking. Als je ook nog aanvullende verzekeringen hebt, moeten deze ook in de vergelijking worden meegenomen. Het gaat namelijk om het te betalen bedrag  onder de streep.

Wie zorgt voor de opzegging van de oude zorgverzekering?

De nieuwe verzekeraar zorgt voor het opzeggen van je huidige zorgverzekering. Het overstaptraject wordt volledig door de verzekeraars onderling uitgevoerd. De nieuwe verzekeraar zal op korte termijn een bevestiging sturen en de vorige verzekeraar gaat de opzegging bevestigen. Vanaf 1 januari zal de nieuwe verzekeraar de medische kosten vergoeden.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: vrijdag 26 maart 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit artikel is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Vergelijk en bespaar op je verzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle verzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie