Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 2111 456   Logo WhatsApp

Vergelijk jouw zorgverzekering met goedkopere pakketten

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

Je wilt wel overstappen, maar je wilt geen slechtere dekking in de zorgverzekering. Goed nieuws! Vergelijk jouw huidige zorgverzekering nu één op één met gelijke, goedkopere pakketten. Je levert niet in op kwaliteit, maar houdt wel geld over. Vanaf 12 november, wanneer alle nieuwe premies bekend moeten zijn, kun je de vergelijking voor 2018 maken. 

vergelijk-eenvoudig-je-huidige-zorgpakket-groot (002).jpg

Zorgverzekeringen kun je beter niet alleen op premie vergelijken. Laat ook de kwaliteit van de zorgverzekering meewegen. Neem de dekking van je huidige zorgverzekering als uitgangspunt voor de vergelijking. Op deze manier vergelijk je geen appels met peren.

Volg onze stappenplan voor het vergelijken van jouw huidige zorgverzekering:

Stap #1 – Ga naar Poliswijzer.nl

Je ziet in de vergelijking nu een overzicht van de goedkoopste basisverzekeringen.

Stap #2 – Voeg jouw huidige zorgverzekering toe

Voor een vergelijking hebben wij jouw huidige zorgverzekering nodig. Je kunt je zorgverzekering kiezen via de optie “Vergelijken met huidige verzekering” aan de linkerkant van de webpagina.

stap 2.jpg

Stap #3 –  Waar ben je nu verzekerd?

Kies je huidige verzekeraar.

stap 3.jpg

Stap #4 – Welke basisverzekering heb je?

Sommige verzekeraars hebben verschillende basisverzekeringen. Kies de basisverzekering die je nu hebt. Als jouw verzekeraar maar één verzekeringsvorm heeft, ga je gelijk door naar stap #5.

stap 4.jpg

Stap #5 – Welke aanvullende verzekeringen heb je?

De basisverzekering is bekend. In het volgende scherm kun je aangeven welke aanvullende verzekeringen je eventueel hebt. Ook kun je hier aangeven of je een verhoogd eigen risico hebt, of je bijvoorbeeld per maand of per jaar betaalt. De informatie vind je op je huidige polis.

stap 5.jpg

Stap #6 – Wil je zorgverzekeringen vergelijken met jouw huidige polis?

Je kunt eenvoudig vergelijken door alleen polissen mee te nemen die minimaal gelijkwaardig zijn aan jouw huidige zorgverzekering. Dit doe je door het plaatsen van een vinkje bij de optie: “Ik wil dezelfde dekking behouden” (onderaan de pop-up).

stap 6.jpg

Stap #7 – Vergelijk en stap over

In de vergelijking zie je nu in één oogopslag wat de dekking in jouw huidige zorgverzekering is en wat alternatieve zorgverzekeringen zijn. Je ziet aan het premieverschil wat overstappen jou kan opleveren.

Zodra de nieuwe premies voor 2018 bekend zijn, kun je de vergelijking maken. Uiterlijk 12 november hebben alle verzekeraars de premie voor 2018 bekendgemaakt. 

stap 7.jpg

Deel dit artikel op:


Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie