Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Vijf fabels over de zorgverzekering in 2020

door Lesley Anker Leestijd: 3 minuten

Het jaar vliegt voorbij. Je hebt nog maar één weekje om naar je zorgverzekering te kijken. Denk jij dat er niets verandert aan je zorgverzekering als je niet overstapt? Mis, want ook als je niets doet, verandert je polis. Lees meer fabels over de zorgverzekering en maak de beste keuze voor 2020!

5-fabels-over-de-zorgverzekering.png

Vijf fabels over de zorgverzekering

1.    Als ik niet overstap, verandert er niets aan mijn polis
Elk jaar wijzigt de overheid de inhoud van de basisverzekering. Verzekeraars mogen de voorwaarden van hun aanvullende pakketten ook ieder jaar wijzigen. Zelfs als je niet van plan bent om over te stappen is het dus belangrijk om te kijken of je polis nog steeds aansluit bij je zorgbehoefte. Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken. Vergelijken van zorgverzekeringen via Poliswijzer.nl is dus altijd nuttig!

2.    Overstappen is gedoe, want ik moet mijn oude zorgverzekering zelf opzeggen
Als je vóór 1 januari 2020 overstapt, zegt de nieuwe zorgverzekeraar je oude zorgverzekering op. Zo raak je niet dubbel verzekerd. En je hoeft hier zelf dus niets voor te doen.

3.    Een zorgverzekering met collectiviteitskorting is altijd goedkoper
Een collectiviteit lijkt aantrekkelijk, omdat je korting krijgt op de premie. Maar het gaat er om hoe hoog de premie is dat overblijft: een dure verzekering met 5 procent korting is nog steeds duur. Ook ben je bij een collectieve zorgverzekering vaak te ruim verzekerd. Je bent namelijk verplicht om ook een aanvullende verzekering af te sluiten, die maar net bij jouw zorgbehoefte moet passen. En last but not least: de korting wordt in 2020 verlaagd van 10% naar 5%. De helft minder korting dus!

4.    Samen met mijn partner op één polis is het beste
Samen met je partner op één zorgverzekering kan zorgen voor een onnodig hoge premie. Als jijzelf fysiotherapie nodigt hebt en jouw partner maakt daar geen gebruik van, dan is een ander pakket van een andere zorgverzekeraar vaak voordeliger voor jouw partner. Als jullie zorgbehoefte verschilt, kun je daarom het beste een aparte vergelijking maken. 

5.    Ik word niet door elke zorgverzekeraar geaccepteerd
Zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht: bij het afsluiten van een (basis)verzekering is iedereen welkom. Voor aanvullende verzekeringen, zoals die voor de tandarts, kunnen wel vragen worden gesteld over je gezondheid. Dit geldt alleen bij hele uitgebreide dekkingen, want de meeste verzekeraars accepteren iedereen. 

En de feiten?

Zo, de grootste fabels zijn nu ontkracht. Een feit is dat je geld kunt besparen als je de zorgverzekeringen van 2020 vergelijkt en overstapt. Met de filters geef je je wensen aan en de voordeligste zorgverzekering die het beste bij jou past komt naar voren! Een overstap is zo geregeld. 

Deel dit artikel op:


Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie