Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Exclusief bij Poliswijzer.nl: zorgverzekeraars vergelijken op extra services

door Lesley Anker 2 reacties Leestijd: 3 minuten

Steeds meer zorgverzekeraars helpen jou bij een gezonde leefstijl. De ene verzekeraar is daar beter in dan de andere. Om jou daar inzicht in te geven hebben we de GoedeZorg-score ontwikkeld. Met de introductie van de GoedeZorg-score luisteren we ook naar de wens van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om consumenten beter te informeren over de extra services van zorgverzekeraars. Zodat je nog beter een goede keuze kunt maken voor een nieuwe zorgverzekering. Benieuwd hoe jouw (nieuwe) zorgverzekeraar scoort?

extra services van zorgverzekeraars

De afgelopen jaren zien we dat steeds meer zorgverzekeraars zich inzetten voor een gezonde leefstijl voor iedereen. Dat is niet zo gek, want gezonde mensen zorgen voor minder zorgkosten. Daar hebben de verzekeraars ook wat voor over, namelijk een beloning om de motivatie om gezonder te leven erin te houden. Je kunt denken aan spaarprogramma’s in gezondheidsapps of korting op gezondheid gerelateerde diensten of producten. 

GoedeZorg-score: vergelijken op extra services

Wil je graag meer bewegen, gezonder eten, beter slapen of minder stress ervaren? De Goede-Zorgscore in de vergelijker laat zien welke zorgverzekeraars jou daar bij helpen. Zo vergelijk je niet alleen op premie en dekking, maar ook op de extra’s die zorgverzekeraars bieden. Naast het bevorderen van de gezondheid met speciale apps en (online) cursussen, bieden zorgverzekeraars nog meer extra's die worden meegenomen in de score. Denk maar eens aan flexibele betaalregelingen of persoonlijke zorgcoaches bij wachtlijstbemiddeling, second opinion en mantelzorg. We hebben ook gekeken naar de maatschappelijke betrokkenheid van zorgverzekeraars (in de regio) en de duurzaamheidsscore, gebaseerd op het onderzoek van VBDO. De beoordeling van al deze criteria maken, samen met het percentage gecontracteerde ziekenhuizen, de GoedeZorg-score.

Hoogste scores voor grootste zorgverzekeraars

De grootste zorgverzekeraars van Nederland bieden de meeste voordelen. Bij de basisverzekeringen van Menzis (Anderzorg), CZ (CZdirect) en Zilveren Kruis (Ziezo) krijg je de meeste extra’s. Zo kun je bij Menzis, Anderzorg en Hema bijvoorbeeld sparen voor beloningen in de SamenGezond app van Menzis. CZ en CZDirect bieden de SkinVision app waarbij je verdachte plekjes op je huid kunt scannen op risico's. In de Actify-App van Zilveren Kruis en ZieZo krijg je persoonlijke tips en recepten van een digitale vitaliteitscoach. Om deze en nog veel meer extra voordelen behalen deze zorgverzekeraars een hoge GoedeZorg-score. 

goedezorg-score-extra-services-zorgverzekeraars.png

GoedeZorg-Score maakt kiezen van een zorgverzekering nóg makkelijker

Met de GoedeZorg-score bieden we een objectieve beoordeling van de extra voordelen van zorgverzekeraars. Hiermee komen we tegemoet aan de wens van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) dat vergelijkingssites de consument naast informatie over de vrije zorgkeuze, vergoedingen van zorgkosten ook objectief zouden moeten informeren over de services van zorgverzekeraars. Met deze stap kunnen we jou nog beter informeren en adviseren bij het vinden van de juiste zorgverzekering. Dit maakt het oriënteren op een passende zorgverzekering voor iedereen gemakkelijker.

Benieuwd hoe jouw huidige of nieuwe zorgverzekeraar scoort en welke voordelen alle zorgverzekeraars bieden? Bekijk dan de GoedeZorg-scores in onze zorgverzekeringen vergelijker!

Deel dit artikel op:


Lesley Anker
Lesley Anker Online Productspecialist Verzekeringen

Lesley is sinds 2019 werkzaam als communicatiemedewerker & gediplomeerd adviseur zorg- en schadeverzekeringen bij Poliswijzer.nl. Daardoor kan Lesley je het juiste advies geven over de financiële producten die Poliswijzer.nl aanbiedt. Lesley vindt het waardevol om mensen verder te helpen en te adviseren. Bijvoorbeeld door moeilijke informatie begrijpelijk te maken. Zodat onze websitebezoekers verzekeringen eenvoudig en eerlijk met elkaar kunnen vergelijken. Het continue verbeteren van de website is dan ook elke dag vaste prik.

Reacties (2)

Geplaatst door: K. Elegast ()

Vind het allemaal nogal subjectief.. Hoe bepalen jullie wat "goede" zorg is? Een verzekering is geen product maar afkoop van risico. Wat maakt polis A precies "beter" dan polis B, wanneer de voorwaarden identiek zijn? Dat maakt dus allemaal geen donder uit. Een grote farce is het. Wij van wc eend adviseren wc eend.

Opmerking van de redactie op 18-12-2021
Bedankt voor je reactie! De GoedeZorg-score is een extra hulpmiddel die je kunt gebruiken bij het vergelijken. Zorgverzekeraars onderscheiden zich in premie en de dekking van hun aanvullende pakketten, maar ook steeds meer in de extra services die zij aanbieden. Onze zorgadviseurs hebben de GoedeZorg-score gebaseerd op een aantal criteria wat zij zien als extra service, zoals vrije ziekenhuiskeuze, hulp bij wachtlijstbemiddeling, hulp bij een gezonde leefstijl en beloningen voor sportieve prestaties. Voor sommige verzekerden kan dat de doorslag geven als zij twijfelen tussen een paar zorgverzekeringen die op elkaar lijken.
Geplaatst door: WILLIE Zeeman ()

hallo?

goede zorg betaal je alle verzekeringen bieden hetzelfde aan je moet gewoon meer betalen als je bijv. fysio wil
ik vergelijk elk jaar en kom steeds weer op het zelfde uit
ja als ik een eigen risico neem van 885 dan betaal ik misschien 45 euro per man minder maar als ik een ongeluk krijg moet ik 500 euro meer betalen. mijn dochter heeft het in het verleden gedaan en doet het nooit meer. ze kwam met haar auto in de berm en tolde kwam in de sloot terecht ambulance 650 euro moest ze zelf betalen eigen risico.

Opmerking van de redactie op 18-12-2021
Hallo Willie, bedankt voor je bericht. De dekking van de basisverzekering is inderdaad voor iedereen gelijk. De premie en extra diensten verschillen juist van elkaar. Goed dat je ieder jaar je zorgverzekering vergelijkt! Het is inderdaad niet altijd verstandig om je eigen risico te verhogen in ruil voor korting op de premie. Mocht je hier wel voor willen kiezen, dan is het verstandig om het verhoogde eigen risico achter de hand te houden voor als het noodlot toch toeslaat.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie