Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverzekeringen vergelijken is meer dan een prijsvergelijking

door Juul Dijkhuis Leestijd: 3 minuten

De ACM (Autoriteit Consument & Markt) roept zorgverzekeraars en vergelijkers op om informatie over dekkingen in zorgverzekeringen beter toegankelijk te maken. Daar zijn wij het volledig mee eens. Je kunt alleen goed onderbouwd een zorgverzekering kiezen als je weet wat de keuzes zijn. De ACM geeft aan dat nu vooral jonge en gezonde Nederlanders overstappen naar een geschiktere zorgverzekering tegen een lagere premie. De Nederlanders die niet hun zorgverzkering vergelijken blijven vasthouden aan de te dure zorgverzekering. Dat is jammer!

zorgverzekeringen

Jaarlijks helpen wij vele duizenden Nederlanders met het verlagen van de zorgpremie. Ieder jaar stapt 6,5% tot 7% van de Nederlanders over naar een andere zorgverzekering. Een groot deel van deze overstappers vergelijkt ieder jaar weer en stemt de zorgverzekering op deze manier zo goed mogelijk af op de zorgwensen. Je weet niet precies van tevoren welke zorgkosten je kunt verwachten, maar je weet wel welke zorgkosten je niet verwacht.

Voorbeelden:

  • Heb je een kunstgebit? Dan is een tandverzekering onzinnig.
  • Ben je een man? Verzeker dan geen uitgebreide kraamhulp mee.
  • Nog nooit bij de fysiotherapeut geweest? Verzeker geen 24 behandelingen per jaar.
  • Heb je geen kinderen? Neem dan afscheid van de dure zorgverzekering met ruime dekking voor de beugel voor de kinderen.

Iedereen is welkom op Poliswijzer.nl

De ACM geeft aan dat vooral jonge, gezonde en hoogopgeleide mensen vergelijken en overstappen. Het gevaar is dat verzekeraars en vergelijkers zich daarom ook meer richten op deze gemakkelijke doelgroep. Dit scenario gaat zeker niet op voor Poliswijzer.nl. 

Wij werken met 16 gemeenten samen om inwoners te helpen die moeite hebben met het vinden van een betaalbare zorgverzekering. Samen met de gemeenten en hun maatschappelijke partners organiseren wij inloopspreekuren. Omdat wij ons ook richten op Nederlanders die normaal gesproken niet actief vergelijken, heeft het door de toezichthouder genoemde gevaar op ons geen betrekking. Wij verstrekken inhoudelijke informatie op de website en via onze zeer ervaren en gediplomeerde adviseurs.

cijfers-zorgseizoen-2019-en-2020-0.png

De trouwe verzekerde betaalt de rekening

Je hebt duurdere en goedkopere verzekeraars. Het verschil in premie wordt meestal niet veroorzaakt door verschillen in dekking. Dat blijkt ook wel als je de premies voor de basisverzekering vergelijkt. De dekking van de basisverzekering is bij iedere verzekeraar gelijk. Dat is namelijk wettelijk vastgelegd. Toch vraagt de duurste verzekeraar tientallen euro’s per maand meer dan de goedkoopste verzekeraar. De verzekerden die trouw blijven aan de duurdere verzekeraars blijven ook in de toekomst de hoofdprijs betalen. Waarom zouden de verzekeraars de premies verlagen? De trouwe verzekerden blijven de premie toch wel betalen...

Wat is de boodschap van de ACM over het vergelijken van zorgverzekeringen?

De oproep aan verzekeraars en vergelijkers is om informatie voor iedereen aantrekkelijk en bruikbaar te maken. Hierin is belangrijk dat de focus van het vergelijken niet ligt op de prijs. Bij het vergelijken op Poliswijzer.nl geef je in de filters aan waar de zorgverzekering aan moet voldoen. Je geeft bijvoorbeeld aan dat je twee keer per maand fysiotherapie nodig hebt. Vervolgens zetten wij de verzekeraars op volgorde van de prijs, maar wel afgestemd op jouw wensen.

Wij zijn blij dat de ACM nu meer de focus legt op kwaliteit en minder op de prijs. Dat past namelijk bij ons idee van vergelijken.

Deel dit artikel op:

Geactualiseerd: maandag 13 december 2021

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA

Laatste nieuws

Meer nieuwsberichten

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie