Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Ziektekostenverzekering vergelijken 2022

Wil je jouw huidige ziektekostenverzekering vergelijken met wat andere zorgverzekeraars je kunnen bieden? Wij helpen je graag. Vergelijk zorgverzekeringen op Poliswijzer.nl en ervaar hoeveel geld je laat liggen als je jouw huidige zorgverzekering trouw blijft.

Vergelijk zorgverzekering

Ziektekostenverzekering vergelijken is zó geregeld

Het vergelijken is eenvoudig. De basisverzekering hoef je niet op dekking te controleren. Deze is namelijk bij alle zorgverzekeraars identiek. De premie verschilt wel sterk. Voor de aanvullende zorgverzekering betaal je ook zeer uiteenlopende bedragen. Je zorgverzekering vergelijken doe je op basis van de verwachte zorgkosten in 2022.

Ziektekostenverzekering vergelijken 2022

Heb je nog een ziektekostenverzekering waarin je € 500 aan tandartskosten hebt verzekerd, maar verwacht je geen hoge kosten? Je huidige zorgverzekering is waarschijnlijk veel te duur. Vergelijk zorgverzekeringen en kom er achter wat er mogelijk is. Je nieuwe zorgverzekering gaat in per 1 januari.

Je kunt gewoon een andere zorgverzekering kiezen

De basisverzekering afsluiten is wettelijk verplicht. Een aanvullende verzekering kiezen is een optie. Veel Nederlanders denken onterecht dat verzekeraars het overstappen lastig maken door medische selectie, maar dat gebeurt alleen in uitzonderingsgevallen. Vooral voor de zeer uitgebreide aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld een aanvullende verzekering met 52 fysiotherapie behandelingen.

Ook als je midden in een ziekenhuisbehandeling zit, kun je een nieuwe zorgverzekering kiezen. Alleen met een betalingsachterstand bij de verzekeraar kun je geen nieuwe zorgverzekering afsluiten. Heb je een nieuwe zorgverzekering afgesloten? Je oude ziektekostenverzekering wordt automatisch beëindigd.

Vergelijk vooral ook je collectieve zorgverzekering

Een ziektekostenverzekering afsluiten via de gemeente, werkgever of een ledenorganisatie kan een korting geven op de ziektekostenverzekering. Je krijgt maximaal 5% korting op de basisverzekeringen. Op de aanvullende verzekering kun je een hogere korting krijgen. Vergelijk zorgverzekeringen en kom erachter dat een collectieve zorgverzekering met korting niet altijd zorgt voor lage kosten. De korting zit namelijk vaak op dure zorgverzekeringen.

Op zoek naar de beste ziektekostenverzekering

Er is niet één verzekeraar die voor iedereen de verstandigste keuze is. Jij wilt bijvoorbeeld alternatieve geneeswijzen meeverzekeren en een ander wil de goedkoopste zorgverzekering zonder een aanvullende verzekering. De zorgverzekering vergelijken is zeer persoonlijk. Ben je tevreden met je huidige zorgverzekeraar? Ook dan raden we aan om je zorgverzekering te vergelijken. Alleen dan kom je erachter of een andere zorgverzekering misschien beter past. Bekijk ook eens de prijsvechterslabel(s) van jouw huidige zorgverzekeraar.

Waar let je op als je een zorgverzekering afsluit?

De beste ziektekostenverzekering is een goedkope zorgverzekering met een volledige vergoeding voor kosten die je verwacht. Als vrije zorgkeuze voor jou belangrijk is, let je daar op bij het kiezen van een nieuwe verzekeraar. Je let natuurlijk ook op specifieke behandelingen. Als bijvoorbeeld mechanische ademhalingsondersteuning voor jou belangrijk is of als je klachten hebt door een chronische migraine, neem dit dan mee bij het vergelijken.

Andere belangrijke aandachtspunten - zorgverzekering vergelijken 2022

  • Wijzigingen doorvoeren in je huidige ziektekostenverzekering geeft je niet het maximale voordeel. Meerdere zorgverzekeraars vergelijken zorgt voor de beste deal
  • Bekijk je huidige verzekering kritisch. Welke dekkingen kun je zonder? De huidige verzekering kun je bovenin de vergelijker zetten.
  • De basisverzekering geldt voor de meest noodzakelijke dekkingen
  • Sta open voor een nieuwe zorgverzekeraar
  • Maak je nauwelijks zorgkosten? Het eigen risico vrijwillig verhogen geeft recht op een korting
  • Ga zorgverzekeringen vergelijken per persoon. Partners op één polis zetten maakt de ziektekostenverzekering vaak onnodig duur
  • Ga ook de zorgverzekeraars vergelijken op extraatjes die ze aanbieden
  • Een zorgverzekering aanvragen regel je binnen een paar minuten
  • De oude zorgverzekering wordt automatisch beëindigd
  • Met onze zorgvergelijker kun je uitrekenen of het bijvoorbeeld uit kan om een tandartsverzekering af te sluiten. Het volledig vergoed krijgen van kosten moet niet te duur zijn

Wij helpen je graag

Ziektekosten vergelijken doe je via onze complete vergelijker. Na miljoenen websitebezoeken kent het vergelijken geen geheimen meer voor ons. Of je nu kiest voor de basis zorgverzekering of voor een zorgverzekering met een zeer uitgebreide dekking, wij weten waar je moet zijn voor jouw zorgverzekering 2022. Kom je er niet uit? Onze adviseurs helpen je graag!

Vergelijk zorgverzekering
Besparen op je zorgverzekering kun je zelf. Voorkom dat je extra premie betaalt terwijl een andere verzekeraar jou goedkoper kan verzekeren.

Geactualiseerd: dinsdag 21 juni 2022

Juul Dijkhuis
Juul Dijkhuis Webredacteur

Als freelance tekstschrijver ben ik gespecialiseerd in het schrijven van teksten over verzekeringszaken. Na een carrière van 20 jaar als verzekeringsadviseur, leg ik mij nu toe op het voorlichten over verzekeringen. Mijn doel is om mijn kennis over te dragen aan de bezoekers van Poliswijzer.nl en ik deel graag nieuwe ontwikkelingen. Over het verzekeren wordt vaak ingewikkeld gedaan, maar eigenlijk is het eenvoudig.

Vergelijk en bespaar tot € 535
Dit bedrag is het verschil tussen de premie van de duurste en de goedkoopste zorgverzekering met een eigen risico van € 385.
per jaar op je zorgverzekering

Vergelijk 100% onafhankelijk alle zorgverzekeringen. Bij Poliswijzer.nl hoeven verzekeraars namelijk niet te betalen voor een positie in de vergelijker. Je stapt heel eenvoudig over naar de meest voordelige polis voor jou.

Navigatie