Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Wij zijn vandaag bereikbaar tot 17.30 uur
050 - 2111 456   Logo WhatsApp

Zorgverzekering 2019 vergelijken

Zorgverzekering 2019 vergelijkenDe zorgverzekering 2019 vergelijken is zeker een aanrader. Vooraf is de verwachting namelijk dat de zorgverzekering duurder wordt. In november 2018 worden de premies bekend gemaakt, maar nu is er al veel te zeggen over de zorgverzekering 2019.

De verschillen worden steeds groter

In 2018 hebben we gezien dat de verschillen tussen de verzekeraars groter werden. De meeste verzekeraars hebben de premies voor de zorgverzekering verhoogd. Andere zorgverzekeraars hebben de premies gelijk gehouden of zelfs verlaagd. Ook voor de zorgverzekering 2019 zullen de verschillen tussen verzekeraars weer groot zijn. Door de steeds grotere verschillen wordt het vergelijken steeds belangrijker. De verzekeraar CZ heeft al een voorschot genomen op de premie voor de zorgverzekering 2019. Zij verwachten een premiestijging van minimaal € 84 euro (€7 per maand) in 2019.

Het eigen risico in 2019

Het kabinet heeft in 2018 een belofte gedaan. Het eigen risico blijft ook in 2019 op € 385 staan. In 2018 was er in eerste instantie een verhoging van het eigen risico aangekondigd van € 15. Dit heeft veel stof doen opwaaien. Toen is er toch maar voor gekozen om het eigen risico op € 385 te houden. Een nog hoger eigen risico zou het mijden van zorg aanmoedigen, was de gedachte. Dat is ook niet wenselijk.

Zorgverzekering 2019 vergelijken – Wat gaat er veranderen?

Jaarlijks worden er wel veranderingen doorgevoerd in de basisverzekering. Per 2019 gaat het vooral om uitbreidingen ten opzichte van de zorgverzekering in 2018. De volgende dekkingen worden aan de basisverzekering toegevoegd:

  • Er komt een vergoeding voor preventieve gezondheidszorg – Mensen met een hoog gezondheidsrisico door overgewicht kunnen in aanmerking komen voor een programma gericht op een gezondere levensstijl;
  • De eigen bijdrage voor medicijnen wordt gemaximeerd op € 250;
  • Ruimere vergoeding voor zittend vervoer – reiskosten naar zorginstellingen voor medische behandelingen;
  • Voor verzekerden met COPD wordt de oefentherapie volledig vergoedt – Tot 2019 gold er voor de eerste 21 behandeling geen vergoeding uit de basisverzekering;
  • Het middel Belimumab wordt vergoedt voor patiënten met de auto-immuunziekte systematische lupus erythematosus (SLE).

Vanaf 2019 niet meer in de zorgverzekering (basisverzekering):

  • Vergoeding voor paracetamol, vitaminen en mineralen.

zorgverzekering 2019 vergelijkenZorgtoeslag 2019

De hoogte van de zorgtoeslag is voor een groot deel afhankelijk van de verwachte premie voor de zorgverzekering 2019. Tijdens Prinsjesdag (18 september 2018) doet het kabinet weer een voorspelling over de hoogte van de premie voor de zorgverzekering 2019. Ook wordt de hoogte van de zorgtoeslag voor het nieuwe jaar bekend gemaakt. In 2018 is de zorgtoeslag sterk verhoogd voor verzekerden met een inkomen tot € 20.500. Bij een sterke stijging van de premie zal de hoogte van de zorgtoeslag naar verwachting meestijgen. De zorgverzekering 2019 vergelijken kan je dus een grote besparing opleveren. Overstappen zorgt namelijk niet voor een lagere zorgtoeslag. Voor 2019 wordt een stijgende premie voor de zorgverzekering verwacht. Eerdere jaren hebben verzekeraars reserves ingezet om de premie laag te houden. Hierdoor zijn de reserves van verzekeraars nu veel lager. Hoe dit tot uitdrukking komt in de premie in 2019, is nog maar de vraag.

Collectief verzekeren of jouw eigen behoefte centraal zetten?

Ook voor de zorgverzekering 2019 is het weer belangrijk om kritisch te kiezen. Ben je nu collectief verzekerd en betaal je nog steeds de hoofdprijs? Verdiep je eens in de mogelijkheden om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Verzekeraars voeren al jaren versoberingen door in de collectieve zorgverzekering. Dit kan door een minder uitgebreide aanvullende verzekeringen en een verlaging van het kortingspercentage.

In 2019 overstappen naar een andere zorgverzekering

Half november ’18 worden de premies voor de zorgverzekering 2019 bekendgemaakt. Vervolgens heb je de rest van het jaar de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. De nieuwe verzekeraar zorgt voor het opzeggen van de oude zorgverzekering. De zorgverzekering 2019 vergelijken doe je op Poliswijzer.nl.


Geactualiseerd: 10-09-2018

Navigatie