Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Neem contact met ons op.
  • Facebook
  • Twitter

Zorgverzekering 2020 vergelijken

De zorgverzekering zal ook in 2020 weer veranderen. Het is nu al bekend dat de collectieve verzekering aan banden wordt gelegd. Zorgverzekeraars mogen in 2020 nog maximaal 5% korting geven op de collectieve verzekering waar dat eerst nog 10% was. Een collectieve polis was al duur maar wordt hierdoor alleen nog duurder. Nog meer reden om je zorgverzekering 2020 te vergelijken dus. Op Prinsjesdag 2019 worden alle veranderingen voor 2020 bekendgemaakt. Tot die tijd houden we je via deze pagina op de hoogte. Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor onze Poliswekker.

zorgverzekering-vergelijken-0.png

Einde aan collectieve nepkorting

In 2020 geen sigaar meer uit eigen doos. De zogenaamde collectieve korting wordt gegeven op dure verzekeringen om deze polissen aantrekkelijk te maken. Deze 'nepkorting' blijft jammer genoeg wel bestaan maar wordt in 2020 beperkt tot maximaal 5% premiekorting op de basisverzekering. 

Eigen risico blijft € 385

Het verplicht eigen risico blijft ook in 2020 een bedrag van € 385 net als in voorgaande jaren. Dat is niet vreemd want de politiek heeft besloten dit bedrag de gehele regeerperiode vast te zetten. Weet je niet wat het eigen risico inhoudt? Als je bijvoorbeeld naar het ziekenhuis gaat krijg je een rekening. De eerste € 385 van die rekening betaal je zelf. Dat wordt het verplicht eigen risico genoemd.

Wijzigingen basisverzekering

Er zijn nog geen veranderingen bekend over de inhoud van het basispakket. Zodra er wijzigingen bekend worden gemaakt vind je op deze pagina het laatste nieuws. 

Navigatie