Zorgverzekering vergelijken

Ben Woldring
Vragen? Wij bellen je graag terug.

Zorgverzekering vergelijken 2021

Vanaf half november kun je de zorgverzekering vergelijken voor 2021. Het verplicht eigen risico blijft ook volgend jaar €385 maar jaarlijks worden er bij alle verzekeraars veranderingen doorgevoerd op inhoud. Het is dus altijd verstandig om de zorgverzekering 2021 weer goed te vergelijken. De coronacrisis kan invloed hebben op de zorgpremie van 2021. Dat zal blijken in september met Prinsjesdag.

zorgverzekering

Overheid bepaald inhoud basispakket

De dekking in de basisverzekering wordt door de overheid bepaald en is bij alle zorgverzekeraars gelijk. De premie mag door de zorgverzekeraar zelf bepaald worden. In de premie voor de zorgverzekering ontstaan daardoor wel grote verschillen. Dit jaar is het verschil in premie tussen de duurste- en goedkoopste basis zorgpolis € 492. Volgend jaar kan het verschil nog groter zijn. Vergelijken loont!

zorgverzekering

Wat zijn de veranderingen in de zorgverzekering in 2021?

In de loop van het jaar worden de veranderde dekkingen in de basisverzekering bekend gemaakt. Voor de zorgverzekering 2021 is de volgende wijziging al bekend:

  • Er komt een vergoeding voor een dagbehandeling voor een niet-aangeboren hersenletsel
  • Het medicijn Olaparib van het merk Lynparza en Axicabtagene van het merk Yescarta zijn nu verzekerd in de basisverzekering. Het zijn medicijnen tegen eierstokkanker en lymfeklierkanker.

Door het uitbreken van het coronavirus hebben ziekenhuizen en andere zorgverleners hoge kosten moeten maken. Daar kwam nog bij dat ze minder inkomsten binnen kregen tijdens de gedeeltelijke lock-down vanaf half maart 2020. De zorgverzekeraars zijn de ziekenhuizen en andere zorgverleners te hulp geschoten door het verstrekken van voorschotten. De verzekeraars hebben reserves aangesproken. Hierdoor is een sterke stijging van de premie voor de zorgverzekering 2021 niet uit te sluiten. We houden je via deze pagina op de hoogte van verdere veranderingen in de zorgverzekering van 2021. We kunnen je ook een reminder sturen zodra de nieuwe premies bekend zijn. Meld je dan aan voor de Poliswekker!

Het eigen risico blijft ook in 2021 op € 385

In het regeerakkoord is vastgelegd dat het eigen risico niet stijgt gedurende de kabinetsperiode. Als ze zich aan deze belofte houden, blijft het dus € 385. Er zijn nog geen tekenen dat het eigen risico extra omhoog moet door de coronacrisis.

De maximale collectiviteitskorting van 5% op de basisverzekering blijft nog

Per 2020 is de maximale collectiviteitskorting op de basisverzekering verlaagd van 10% naar 5%. Een verdere daling of zelfs het afschaffen van de korting per 2021 werd niet uitgesloten. Minister Van Rijn liet in juni 2020 weten dat de korting verder wordt afgebouwd, maar voor 2021 blijft de maximale korting nog op 5%. 

zorgverzekering

Hoe kun je eenvoudig besparen op je zorgverzekering?

De premie van de zorgverzekering in 2021 wordt na 12 november bekend gemaakt. Je kunt geld besparen door te vergelijken op inhoud en prijs van de zorgverzekering. Het overstappen neemt maar een paar minuten van je tijd in beslag en je huidige verzekering wordt automatisch opgezegd.

  1. Verhoog vrijwillig je eigen risico

Het verhogen van het eigen risico levert je al snel een premiekorting op van €20 per maand. Bedenk wel dat dit eigenlijk alleen handig is als je geen of weinig zorgkosten verwacht. Is dit wat voor jou? Doe de check.

  1. Betaal je zorgpremie per jaar

Je krijgt korting als je de premie in één keer voor het hele jaar betaald. Gezien de huidige rentestand op spaargeld is dat winstgevender dan het geld wegzetten op de spaarrekening.

  1. Betaal alleen voor wat je nodig hebt of achter de hand wilt hebben

De meeste aanvullende pakketten zijn een verzameling van vergoedingen. Het kan heel goed zijn dat je sommige vergoedingen echt niet nodig hebt of gaat gebruiken. Bijvoorbeeld orthodontie voor kinderen is niet nodig als je geen kinderen hebt. Hoe meer zaken je wegstreept waarvan je zeker weet dat je er niets aan hebt hoe meer dat zal schelen in de premie.

grootste-misverstanden-zorgverzekering-0.png

De top 5 goedkoopste zorgverzekeringen 2020

Verzekeraar

Zorgverzekering

Ziekenhuiskeuze

Premie p/m

Zekur Gewoon Zeer beperkt € 101,95
Ziezo Selectief Beperkt € 105,25
Univé Zorgselect Volledig € 107,95
Bewuzt Basis Volledig € 107,95
Just Basic Volledig € 107,95

Navigatie